Weekend! Voor ons hét moment voor verse bloemen, lekker lang ontbijten én zelfgebakken taart. De bloemen worden meestal op vrijdagochtend al gehaald bij onze hofleveranciers en thuis in een grote vaas of allemaal kleine vaasjes geschikt. We houden allebei van veel kleur en variatie. Het ‘opvulgroen’ mogen ze wat ons betreft achterwege laten en alles mag door elkaar. Ook altijd fijn om de sterke overblijvers uit oudere bossen te mixen met de nieuwe aanwinsten.
Na wat knuffelen op het grote bed, rustig aan wakker worden met ontbijt en koffie, is er alle tijd om creatief te zijn in de keuken. Dit mangotaartje is al jaren favoriet, want simpel, snel én lekker. Je kunt hem meteen uit de oven eten, met een beetje poedersuiker. Maar het koude restje de volgende dag is minstens zo lekker, als er überhaupt restjes zijn, want dat is meestal niet het geval.
Leg op de bodem van een ingevette ovenschaal of taartvorm plakjes van één mango. Mix daarna 3 eieren, een zakje vanillesuiker, 75 gram suiker en een flesje Finesse room in een grote kom tot een luchtig geheel. Daarna beetje bij beetje 75 gram bloem er doorheen mixen. Dit beslag giet je over de mango en zet je vervolgens 40 minuten op 175 graden in de oven. Om je vingers bij af te likken!
fijn weekend en oh dat klinkt goed. Thanks voor de tip.
Graag gedaan! 😉
Oh…, dit klinkt erg lekker! Ga ik zeker een x-tje uitproberen! En tulpen, één van mijn lievelingsbloemen 🙂
Oh man! Weer zo’n heerlijke taart! Ik ga em
natuurlijk uitproberen 😉
Heerlijk weekend! En wat een fijn receptje. Jammer dat ik zo suikervrij eet
Misschien heb jij dan wel een lekker suikervrij receptje voor ons!?
Ik denk dat ik hem toch maar eens moet proberen! Krijg je hem wel gemakkelijk uit die ovenschaal? Xx
Ja hoor, maar je serveert hem vanuit de ovenschaal…je kan natuurlijk ook een taartvorm gebruiken, goed invetten! Laat je weten hoe je hem vond?
Dat klinkt heerlijk!! Volgend weekend gaan we het mangotaartje eens proberen, ben benieuwd!
ook leuk – heeeeeel veel potjes met hyacinten in alle kleuren:-)
Ik heb dit recept met aanpassingen geprobeerd. Ik deed een (halve) poging januari-suikervrij… Dus verving de suiker voor kokosbloesemsuiker. En in plaats van de finesse nam ik Rice dream crème. Na 40 minuten was de massa nog nat, behalve de bovenkant. En na 15 extra bleef de binnenkant vochtig, helaas. Ik ga het recept nog eens proberen met de eigenlijke ingrediënten. Het rook zo lekker!
Wat een heerlijk recept. Mango is mijn favoriet.. vooral vers in Egypte 😉 maar hier zijn ze ook wel goed te krijgen bij sommige plekken. Ik ga dit recept zeker uitproberen! Bedankt voor het delen!
Geprobeerd en al bleef hij vrij nat (ik heb denk ik te grote eieren gebruikt), smaakte hij wel errug lekker!!