thuis

margo weijer

24 maart 2015

MargoWeijer - staand 1Verrotte bananen, takjes, lege flessen, verweerd hout maar ook jurkjes van snoeppapiertjes en veertjes, met daarboven gezichtjes van personages uit gekringloopte boeken. Allemaal van de hand van Margo Weijer die in 2012 begon aan haar streetcombing project, waarbij ze in eerste instantie ‘gevonden’ spullen verwerkt in haar werk. Ze fotografeert de items in een aantrekkelijk setting, om de foto vervolgens op hout te drukken. Later gebruikt ze onder andere ook afbeeldingen uit boeken die ze bij de kringloopwinkel vindt.

MargoWeijer - liggend 3 Wanneer wij Margo in haar Galerie xs ontmoeten vallen Jessica en vriendin Saskia (van het mooie huis) meteen voor het werk ‘China’, voornamelijk door het kleurgebruik, het zachte geel in combinatie met het neon streepje en de compositie. Het kunstwerkje heeft een plekje op de slaapkamer gevonden, waar het prachtig uitkomt tegen de groene wand en matcht met het hoofdboard van OSB.

MargoWeijer - liggend 2MargoWeijer - staand 2Hoog op de wishlist staat de zwarte banaan, niet in de laatste plaats omdat deze zo waanzinnig mooi kleurt bij de roze achtergrond. En, heel fijn, je hoeft er niet per se voor naar Delft (maar je wil natuurlijk heel graag óók een taartje bij Michel eten), want – hoera! – Margo heeft ook een webshop. Daarin verkoopt ze niet alleen haar eigen werk, maar ook het werk van andere exposanten uit haar galerie.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Madam Elisa 25 maart 2015 at 11:21

  Wat mooi allemaal 🙂

 • Reply By Marloes Thuis 25 maart 2015 at 11:21

  Wat maakt Margo mooie dingen! Geweldig!

 • Reply Saskia 25 maart 2015 at 20:42

  Wat leuk, ik heb vandaag mijn werkje opgehaald. Margot vertelde al dat je met Fleur in de winkel was zaterdag. Leuk.

  • Reply PRCHTG 25 maart 2015 at 20:49

   We zagen het klaar liggen, waar ga je hem hangen?

 • Reply Maaike Davina (sproetinhuis) 25 maart 2015 at 21:54

  Mooi !! Dat jij niet voor roze bent gegaan (zwarte banaan) dus snap wel dat deze hoog op je wensenlijst staat

 • Reply Margo 26 maart 2015 at 09:18

  Dank jullie voor dit leuk stuk! Heel fijn om op jullie mooie blog te staan!!

 • Reply kelly 27 maart 2015 at 10:26

  Wat mega creatief! Gave stijl!

 • Leave a Reply