Oké, bijna zes en een halve vierkante meter. Zo groot, of eigenlijk zo klein is onze keuken. Compact zou ik hem liever noemen, en van alle gemakken voorzien. Een oven voor alle lekkere taarten die gebakken worden en een vaatwasser om te vullen met alle daarvoor gebruikte middelen. Hoewel ik altijd vreselijk mijn best doe om hem zo leeg mogelijk te houden kan ik leuke keukenspullen – dienbladen, kookwekkers en opbergbakjes – nooit weerstaan.
Zo kocht ik voor de koffie de mooie pastelkleurige doosjes van Normann Copenhagen en nam ik verschillende kleine bamboe dienblaadjes mee bij Lagerhaus, want die staan zo gezellig met een kopje koffie en wat lekkers erop. Ach, je kent alle excuses om overbodige dingen te kopen wel. In de grote glazen Rumtopf pot (jaren geleden bij de kringloop gekocht) voor het raam zitten áltijd marshmallows, die vinden we allemaal lekker, maar niet zó lekker dat ze binnen twee dagen op zijn! Ook de fruitschaal is goed gevuld, we hebben er zelfs twee, want per week persen we 40 perssinaasappelen. Een van mijn moeder overgenomen gewoonte!
Ik hou van bakken, maar heel eerlijk…uitgebreid koken is niet echt mijn ding (ook dat heb ik van mijn moeder). Nieuwe dingen, mits eenvoudig, uitproberen vind ik wel erg leuk. Vooral soepjes zijn favoriet. Zo maakte ik laatst een doperwtensoep met yoghurt en munt. Lekker, snel en met eenvoudige ingrediënten, hoewel Brenda hem aanprijst als een heerlijk voorjaarssoepje vind ik soep echt een herfstding. Wat is er nou fijner dan na een fikse wandeling door een kleurrijk bos in het hoekje van de bank te kruipen met een dampende kom soep en vers stokbrood?
7 Comments