thuis

hello zondag

18 januari 2015

B020-zondag-2In het schriftje met verzamelde recepten stond er nog een voor ‘kardemommopjes’. Alleen die naam al! Brosse en luchtige koekjes met zwarte stippeltjes vanille en kardemom. Het is een bedenksel van Yvette van Boven en het recept kun je hier vinden: makkelijk én lekker, helemaal ‘des prchtgs’.

Diezelfde Yvette liet ons watertanden met haar foto van comfortkoffie. De kardemom was al gevijzeld, de witte chocolade blijft hier toch altijd over (mits er geen fudge van is gemaakt…) en door de hobby van de man des huizes is een goeie bak koffie ook zo gezet: een kop van deze slagroomchocolakoffie met een mopje maakt je lunch overbodig. Maar man, genieten it is!

B020-zondag-1Wilde takken knalgele forsythia laten ons een heel klein beetje de lente ruiken. Zonder jas naar buiten, in het licht thuiskomen uit je werk, alle plantjes komen dapper boven de aarde kijken en schieten uit. Het duurt echt niet meer zo heel lang. En ach, januari heeft stiekem ook best z’n donkere en koude charmes.

Pancakes - liggendLangzaam wakker worden -eerder dan de zon!- en dan de slaapkoppen als ze beneden komen verrassen met een enorme stapel American Pancakes. Met maple syrup natuurlijk. En vers fruit. Het onderste pannenkoekje komt gegarandeerd heel snel in zicht. Hello zondag!

Pancakes - staand2

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Stephanie 18 januari 2015 at 09:16

  Hééééérlijk! Fijne zondag! X

 • Reply Larsonski 18 januari 2015 at 10:55

  Genieten dit. Mooi verhaal en de foto’s erbij maken het compleet. Fijn zondag gevoel inderdaad.

  • Reply PRCHTG 18 januari 2015 at 14:27

   Dankjewel Lars voor je leuke reactie! Jammer dat het weer niet echt meewerkt aan dit gevoel he?!

 • Reply Anchelina 18 januari 2015 at 21:16

  Ze zijn zeker allemaal al op he?

  • Reply PRCHTG 21 januari 2015 at 13:39

   Wat dacht jij? 😉

 • Reply Lizet 22 februari 2015 at 13:32

  heel fijn! en de deurmat is zó leuk! ik hou niet van koffie, maar deze klinkt wel erg lekker 😉

 • Leave a Reply