Een weekend is niet compleet zonder taart en bloemen. Een cake met citroen en blauwe bessen toverden Lode en ik ditmaal op tafel. Met Griekse yoghurt en zonnebloemolie in plaats van boter (maar wel met heel veel suiker, dus het woord ‘gezond’ is niet van toepassing). Het recept sloegen we al vaak op, we gebruikten uiteindelijk de versie van Laura’s Bakery.
Heel makkelijk: een droog mixje, een nat beslagje en dat dan door elkaar en in de oven. Erna een citroensiroop erover en erin, glazuur erop en klaar! Smeuïg, friszuur, mierzoet en een vleugje romig. Voor herhaling vatbaar!
De amaryllis die eindelijk uit de bol verscheen, knakte om (topzwaar!) en mocht de Franse tulp, leeuwenbek en voorjaarstakken vergezellen in de vaas. Uit de bloesemtakken schieten af en toe hele lieve witte bloemetjes die de lente meteen in je huis toveren. Hebben jullie er stiekem ook al zo’n zin in?
Klinkt weer goed!! Hier ook Franse tulpen en kersenbloesem in de vaas, echt lente zo he!
Wat een fijne blog dit! De gouden combi taart en bloemen in prachtige plaatjes gevat. Genieten vind ik het!
Ik krijg zin in de lente door jullie mooie foto’s!