We hebben vakantie! Man, wat fijn. Lekker ‘uitslapen’ (natuurlijk altijd relatief met kleine kinderen), als we beneden komen meteen de lampjes in de boom aan en dan heerlijk uitgebreid ontbijten. Het liefst met broodjes uit de oven, belegd met kaas van de markt of een superdikke laag Nutella. Wie vindt dat nou niet lekker? Wij konden deze 1 kilo – ja, je leest het goed – pot met winterse Snoopy afbeelding tijdens ons laatste bezoek aan de supermarkt niet weerstaan. En omdat Danee het bak-virus inmiddels ook te pakken heeft, beloofde ik samen met haar in de kerstvakantie een Nutella-taart te bakken. Wij zouden PRCHTG niet zijn als we dit supersimpele recept niet met jullie zouden delen. Daar komt’ ie…
Voor de supersimpele twee-ingrediënten-taart (niet afgebeeld) heb je 4 eieren en 240 gram Nutella nodig. De eieren klop je luchtig, terwijl je de Nutella 30 seconden in de magnetron zacht laat worden. Dan spatel je de Nutella in vier keer door de eieren totdat het streeploos is. Doe het mengel in een – met bakpapier beklede – springvorm en bak het 25 minuten op 160 graden. Echt, een taart bakken was nog nooit zó simpel.
Hoog op onze to-do-list stonden ook de Nutella mugcakes, dus die maakten we ook maar ‘even’. En als ik even zeg, dan bedoel ik ook even, want deze super lekkere traktatie is binnen een paar minuten klaar. Mix de volgende ingrediënten: 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel – 4 eetlepels suiker – 2 eetlepels Nutella – 3 eetlepels plantaardige olie – 4 eetlepels melk – 1 eetlepel cacao – 1 ei – druppeltje vanille extract – 1/4 theelepel bakpoeder. Dit is genoeg voor één grote mok, ik vulde hier twee wat kleinere bekers mee. Vul de beker tot de helft en zet hem op het hoogste vermogen 2 minuten in de magnetron. Blijf vooral even kijken! Een toef slagroom maakt het helemaal af. Na de vakantie gingen we weer sporten, toch!?
2 Comments