thuis

wijsneus, amarillis

14 december 2015

friture4Misschien omdat ik wil negeren dat de maanden echt voorbijvliegen, misschien omdat het buiten nog niet wit is geweest: er is hier in huis nog geen dennengeur of vallende naald te ontdekken. Een verdwaalde bessentak, een paar kaarsjes om de donkere dagen een beetje te verlichten en amaryllissen – voor mij, samen met de helleborus, dé winterbloem bij uitstek – maar niet de echte kerstmisattributen. En dat terwijl de feestdagen nu echt voor de deur staan.

friture1friture5Bij het zien van een amaryllis denk ik altijd aan een van mijn lievelingsversjes ‘Zeer kleine speeldoos’ van Paul van Ostaijen. Niet eens per se omdat deze prachtige bloem erin wordt genoemd, des te meer omdat m’n zusje Iris heet.

Amarillis
hier is
in een zeepbel
Iris
hang de bel
aan een ring
en de ring
aan je neus
Amarillis
Schud je ‘t hoofd
speelt het licht
in de bel
met Iris
Schud je fel
breekt de bel
Amarillis
Waar is
Iris
Iris is hier geweest
Amarillis
aan een ring
en de ring
aan jouw neus
 Wijsneus
 Amarillis
 friture2

En nu als de wiedeweerga een mindset. Klingelingende klokjes, woeiende sneeuwstormen en knisperend haardvuur. De geur van versgebakken merengue (natuurlijk staat de pavlova hier op het menu), cadeautjes – al dan niet onder een (geïmproviseerde) boom – in mooie inpakpapiertjes, onze families om ons heen… Stiekem toch best zin in!

Natuurlijk viel jullie oog op het meer dan prachtige glazen item aan mijn muur. Het blijkt wel weer dat Jessica mijn smaak als de beste kent, maar over deze koraalrode beauty later meer…

12 Comments

 • Reply Stephanie 14 december 2015 at 20:03

  Hier ook nog geen echte kerstboom in zicht 😉 Maar met jouw bessentak, amaryllis en je prachtige glazen mooierd aan de muur ziet het er al heel kerstig uit!

 • Reply Stephanie 15 december 2015 at 11:13

  Mooi weer, fijne plaatjes… Hier behalve een raamtekening ook nog niets kerstigs, denk ook dat er niet heel veel komt. Was inderdaad erg benieuwd naar het gave glazen item en toen las ik je onderschrift! Ben benieuwd, erg mooi!

 • Reply Vicky - Stijl Habitat 16 december 2015 at 22:15

  Oehhh ben benieuwd naar je koraalrode beauty, misschien een vaasje?
  Je bloemen staan er iig prchtg bij, fijne feestdagen!

  • Reply PRCHTG 18 december 2015 at 15:07

   Hij staat al op de foto! Goed kijken hoor! En voor jou ook heerlijke feestdagen.

 • Reply Emma 17 december 2015 at 23:43

  Mooi! Het versje en het glaasje. En ook de foto van jou met Goof is mooi (jullie heel zoet in stoere kleuren, met een mooie, zoete achtergrond).

  • Reply PRCHTG 18 december 2015 at 15:06

   Lief! Alleen is het mijn zus haha! Grappig dat we dus echt op elkaar lijken 🙂

 • Reply Lizet 22 december 2015 at 22:31

  Heel mooi! M’n schoonmoeder heeft ze in een grote vaas met bessentakjes, heel leuk! Iets meer winters ook, haha! Dit ziet er nog zo heerlijk kleurrijk uit!

 • Reply linda 31 december 2015 at 15:49

  Oh wat hebben jullie altijd fijne plaatjes zeg, met die prachtige bloemen. Ik word er altijd super vrolijk van!! Nu heb ik nog een vraag, zou je nog weten welke kleur er op de muur zit achter het tv meubel? Dan kan er hier weer geverft worden;-)

  • Reply PRCHTG 1 januari 2016 at 14:52

   Dankjewel Linda! Leuk om te horen! De verf is een Franse kalkverf, de kleur is zelf gemengd. Boven hebben wij van de Pure collectie van Flexa een teint Greige en die heeft er wel wat van weg. Al is de kleur van beneden rijker en mooier van kwaliteit. Succes!

 • Reply linda 1 januari 2016 at 19:13

  Super bedankt, ik ga op zoek!
  Fijne avond.

 • Reply linda 2 januari 2016 at 14:39

  Oh durf het bijna niet te vragen..zag verschillende tinten Greige weet je toevallig nog welke tint het was?

 • Reply Mirjam 11 januari 2016 at 12:07

  En ik ben benieuwd van wie het wandplankje is waar het Lammers popje op staat…

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën