thuis

whiskey of bloemen?

28 april 2015

Laboratorium-liggend3Omdat de vrijmarkt op Koningsdag hier vooral voor kinderen bedoeld is, trok ik er samen met vriendin Anouk afgelopen zondag al op uit. Op een of andere manier lukt het prima om vroeg op te staan als ik de dag vantevoren gezien heb dat er ergens in de buurt een car boot sale is. Dit keer gingen we naar Oss, onze favoriet, want: lekker groot, op een mooie plek en tot nu toe altijd fijne vondsten.

Laboratorium2-STAANDLaboratorium1-STAANDIn eerste instantie hadden we er een beetje een hard hoofd in, tot mijn oog op een prachtige set laboratorium glaswerk viel. Het glaswerk stond al enige tijd hoog op de wishlist, het was wachten op het juiste glas voor de juiste prijs. De verkoper vertelde enthousiast over zijn werk op een universiteits laboratorium en wat hij met de kolven had gedaan: hij schonk er zijn whiskey uit. Tja, dat is natuurlijk ook een mogelijkheid, ik zag ze natuurlijk allang voor me met de meest mooie bloemen erin. Ik vroeg hem een mooie prijs te maken en als snel kwamen we tot een deal. Ik kreeg een votje kranten om het spul mee te verpakken, nu was het alleen nog zorgen dat ik alles in één stuk mee naar huis kreeg. De laatste keer kocht ik twee grote groene flessen die ik – uiteraard – per ongeluk op de oprit tegen elkaar tikte…oeps!

Laboratorium-liggend1Alles kwam in goede staat aan, werd gepoetst en gevuld met een combinatie van zelf geplukte bloemen en wat sterke overblijvers van de gekochte bloemen. Je begrijpt na het zien van deze foto’s dat de drang om te scoren op de rommelmarkt tijdens Koningsdag niet zo groot meer was. En dat was maar goed ook, want er moest nog een taart voor ‘opa Hans’ gebakken worden, die zijn verjaardag sinds de kroning van Wimlex op deze feestelijke dag viert. (O)pa, die ook de voorkeur zou geven aan whiskey boven bloemen.

Red velvet-liggend2Het werd een Red Velvet met een kant-en-klaar mix die ik bij de leukste taarten shop bestelde. Ik besloot er naast de traditionele botercreme ook een laagje verse Hollandse aardbeien tussen te doen, de rest sneed ik in klein stukjes en verdeelde ik over de bovenkant van de taart. Geloof me, om je vingers bij af te likken. En we hadden dubbel geluk, want er was zoveel beslag dat we zelf ook zo’n zalig exemplaar hadden. Dat heugelijke feit vierden we met vrienden, voorafgaand aan alle Konings- en verjaardagsfestiviteiten!

Red velvet-liggend1

8 Comments

 • Reply Gertrud 28 april 2015 at 16:37

  Wat een prachtige set laboratorium glaswerk heb jij gescoord zeg. Jaloersmakend hoor. Hele fijne foto’s zo.
  Fijne avond.

 • Reply Stephanie 28 april 2015 at 17:13

  Ohohohoh wat mooi en lékker!!

 • Reply Judith 28 april 2015 at 19:25

  Dat glaswerk is om van te kwijlen 😉 Wat een vondst!! Oh, en de taart ook trouwens. Maar.. ik ga toch voor het glaswerk, mét bloemen natuurlijk! Sorry Opa 😉

 • Reply Henk 28 april 2015 at 19:30

  En wat was hij heerlijk! Die taart.
  Opa Hans treft het maar met zulke bakkunsten in de familie.
  Daar zelfs een Macallan single malt niet tegenop!

  • Reply Henk 28 april 2015 at 19:33

   Daar *kan zelfs een Macallan single malt niet tegenop!

 • Reply By Marloes Thuis 29 april 2015 at 18:15

  Dat heb je goed gedaan! En dan bedoel ik beide… de prachtige vondst en jouw heerlijk uitziende taart!

  • Reply PRCHTG 30 april 2015 at 19:22

   Zo’n feestje!! En dan zelf nog op mogen eten ook! 😉

 • Reply Madam Elisa 29 april 2015 at 20:32

  Ik word hier wel een klein beetje heel blij van!

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën