thuis

limoen-aardbeientaart

19 juni 2016

Vaderdag 1 - staandHoewel wij niet per se een aanleiding nodig hebben om een fijne taart te bakken leent een dag als vaderdag zich daar natuurlijk uitstekend voor, evenals rondstruinen met een emmer en een schaar in pluktuin ‘Op het erf‘ (hier vind je er eentje bij jou in de buurt). Je raadt het al, het was een fijne zondag!

Vaderdag - liggendOmdat roze en groen één van onze favoriete kleurencombinaties is, begonnen wij te watertanden bij het zien van deze ‘strawberry limeade‘ taart. Vrije vertaling: limoentaart met aardbeien botercreme.

Vaderdag 2 - staandJe kunt hiervoor uiteraard elke willekeurige limoencake – met een klein mespuntje groene kleurstof – gebruiken. Door de variant die ik koos ging Griekse yoghurt. Dat leek mij heel lekker, maar was geen succes. De botercreme daarentegen was zalig en maakte ik naar een recept van Milou. Ik voegde alleen geen extra kleurstof toe. Dat hebben de prachtige én superzoete Hollandse aardbeien helemaal niet nodig!

Vaderdag 3 - staand

 

 

3 Comments

 • Reply Babette | StudioBabsie 20 juni 2016 at 06:33

  Wat een mooie taart, past heerlijk kwa kleur bij de bloemen! 😉

 • Reply Gertrud 25 juni 2016 at 22:30

  Ik weet het, ik weet het… het gaat om de taart maar o, o, o, wat vind ik de vaas met bloemen geweldig mooi! En om dan toch even naar de taart terug te keren, ik zoek me ongans naar de (taart)vorkjes en zo’n taartschep, de lepeltjes heb ik al tijden maar vorkjes en schep vinden.. ho maar! HELP!

 • Reply Bonnie 20 juli 2016 at 10:48

  Heel erg mooi! En nog fijner: ook lekker. Als ik het goed begrijp maak je dus een citroencake waar je wat kleurstof doorheen doet en smeer je daarna de botercreme met aardbeien eroverheen? Heb je dezelfde hoeveelheid aangehouden als in Milou haar recept voor deze taart?

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën