thuis

thuis bij janneke

3 april 2015

Maantje - liggend 10Op de kast ligt het boek ‘Happy huis’ en dat is het huis van Janneke. Want Janneke houdt van kleur, verse bloemen en vrolijke accessoires. Maar vooral van mooie illustraties: de meesten van jullie kennen Janneke dan ook als ‘Liefs van Maantje’ op Instagram., het account van de gelijknamige webshop gevuld met de meest prachtige posters, kaarten en fijn papierwaar.

Maantje - liggend 9Haar vrolijke huis is in de basis wit maar gevuld met zorgvuldig uitgekozen items in de meest fantastische kleurcombinaties, zonder dat het een ‘bonte kermis’ is. Dat is echt een kunst. Gave vintagekasten gevuld met de mooiste verzamelingen, waaronder de felblauwe kast gevuld met haar Bunzlau servies.

Maantje - liggend 2Het kussen in de Acapulco draadstoel hierboven kreeg Janneke van haar moeder – ze zocht het zelf uit – en is van Corby Tindersticks, het merk dat we kennen van de toffe knuffeltjes. Helemaal verliefd werden we op het ‘origami’ olifantje, gemaakt door haar schoonzus, is het geen schatje? Extra leuk, het is hier te koop. Elke keer weer een feestje om dit soort getalenteerde mensen te ‘ontdekken’.

Maantje - liggend 5Maantje - liggend 4Uiteraard vind je in dit huis veel producten uit haar webshop terug, maar we zien ook veel andere bekende items terug. Mocht je na al die stormachtige dagen een beetje in een dipje zitten, kijk dan vooral nog even verder want dit is echt een ‘happy huis’.

Maantje - liggend 7Maantje - liggend 6In de lichte eetkamer hangen bordjes van onder andere Nina in Vorm en House of Rhym, maar in het oog springt natuurlijk de blauwe roos, waarvan wij ons afvroegen hoe hij zo blauw is geworden. Als iemand het weet? Wij horen het graag. Ook hier een heerlijk – letterlijk én figuurlijk – palet aan snoeperige kleurtjes met een beetje zwart.

Maantje - liggend 3

12 Comments

 • Reply Jacoline 3 april 2015 at 17:57

  Prachtig huis! De kweker voegt een kleurstof toe waardoor ze zo blauw worden. Voor of na het afsnijden, dat weet ik niet precies meer. Soms krijgen rozen een waxlaag, dan worden ze in kaarsenvet gedompeld.

 • Reply Judith 3 april 2015 at 21:12

  Wat een vrolijk huis zeg, zeker een Happy House!
  En idd, de blauwe kleur van de roos komt door blauwe vloeistof. Zodra hij wordt afgesneden wordt hij in blauw water gezet en zo krijgt hij zijn kleur.
  Je kunt het ook zelf proberen! Koop een witte roos en zet die op gekleurde ecoline, na een poosje zie je zijn nerven die kleur worden. Hoe langer je wacht hoe kleuriger de roos wordt. Wel een leuk experiment!
  Groetjes, Judith

 • Reply Karlijn 4 april 2015 at 06:35

  Wat een fijne binnenkijker! Je kan ook Eveline in het water doen, dan verkleurt je bloem ook! Xx

 • Reply Karlijn 4 april 2015 at 06:36

  En ik bedoel natuurlijk ecoline haha

 • Reply Jeroen 4 april 2015 at 09:24

  WoW, hier word ik helemaal vrolijk van op dit regenachtige weekend!

 • Reply Madam Elisa 5 april 2015 at 08:33

  oh wat super gezellig! Hier word je toch vrolijk van.

 • Reply Maaike Davina (sproetinhuis) 6 april 2015 at 13:20

  Leuke binnenkijker, super huis @liefsvanmaantje, mooie foto’s Jessica en Fleur ik word er heel blij van

  • Reply PRCHTG 9 april 2015 at 07:02

   Dankjewel Maaike, zo fijn, een eigen, vrolijke stijl!

 • Reply brigitte peetermans 20 april 2015 at 13:35

  wat een leuk, gezellig huis!

 • Reply Dorian 14 mei 2015 at 14:48

  Wat een mooie foto’s en wat een prachtig interieur. Ik verbaas me over het feit dat het Bunzlau Castle servies hier zo prachtig uitkomt. Eigenlijk past het servies dus in elk interieur. Ikzelf ben een echte keramiek freak en verkoop het servies van Bunzlau in mijn winkel Bij De Pastorie in Reitsum, Noord-Friesland. Al googlend kwam ik op deze site, mooi hoor!
  Groetjes Dorian
  http://www.bijdepastorie.nl 🙂

  • Reply PRCHTG 18 mei 2015 at 20:44

   Hoi Dorian, bedankt voor je leuke reactie! Bunzlau past idd overal, zo’n prachtig servies!

 • Reply Sophia 1 november 2015 at 21:40

  Zo leuk alle plaatjes overal (en dat ik stiekem overal wel een popje zie opduiken in een kastje of hoekje)

  X

  Sophia

 • Leave a Reply