thuis

thuis bij femke

2 september 2015

Binnenkijker Femke - liggend 3Femke is hét gezicht van Fika & Fest. Een gedreven vrouw met heel veel passie voor haar vak als (food-)styliste en cateraar voor kleine sfeervolle partijen. Naast het tot in de puntjes verzorgen van bruiloften en feestjes, zoals het feestje van Engel., verzorgt ze de styling van verschillende toffe evenementen. Wij waren ooit al eens bij één van haar taartenproeverijen en we deelden zelfs het recept van de beroemde stapeltaart. En voor wie het nog niet wist: Fem is de drijvende kracht achter het Seinfestijn, dé food- en lifestylemarket van Haarlem. Noteer het vast in je agenda: de volgende editie vindt plaats op zondag 27 september. Man en kinderen kunnen gewoon mee, want er is voor iedereen genoeg leuks te beleven.

Binnenkijker Femke - staand 2Binnenkijker Femke - liggend 2Femke doet alles met hart en ziel, dat zie je en dat proef je. Het verbaast ons stiekem dan ook niks dat er een heerlijke cheesecake klaarstaat als wij haar bezoeken in haar prachtige, lichte appartement in Bennebroek. Zij geeft ons – en dus jullie – letterlijk een kijkje in haar keuken. Uiteraard zijn we ook welkom in de rest van het huis. Ze heeft niet alleen een verfijnde smaak qua eten, ze heeft ook gevoel voor stijl en combinaties: net als haar ‘feestjes’ is ook haar huis piekfijn in orde.

Binnenkijker Femke - staand 1Binnenkijker Femke - staand 4Overal waar je kijkt zie je bloemen en plantjes. Op het balkon dat aan de zithoek grenst, staan grote potten met kruiden. Heel fijn al dat groen. De prints op het dressoir komen uit de My Deer artshop en veel van de potjes uit de verzameling van Femke zijn bij Accessorize your home gekocht. Beide webshops nemen hun collectie mee naar het komende Seinfestijn. Boven Femke’s trots – het vintage dressoir waar ze al haar ‘schatten’ in bewaart – hangt de beroemde poster van Andy Warhol. Deze is helaas exclusief te koop in het Moderna Museet te Stockholm.

Binnenkijker Femke - staand 6Binnenkijker Femke - staand 5Binnenkijker Femke - liggend 7Haar laatste aankoop (op het moment dat deze binnenkijker gemaakt werd) is het bekertje van Elke van den Berg, waar wij als keramiek liefhebbers ook groot fan van zijn. Het staat te pronken op het nachtkastje met een klein plantje erin. In de slaapkamer heeft ze een klein werkhoekje gemaakt met een oude schooltafel, ook hier omringt Femke zich graag met mooie spulletjes. Daar wordt zij, net als wij, heel erg blij van. Jullie toch ook?

Binnenkijker Femke - liggend 1

13 Comments

 • Reply Maaike Davina (sproetinhuis) 2 september 2015 at 19:15

  Wow precies wat jullie schrijven, de passie spat van het scherm af, wat een geweldig eigen huis.

 • Reply Stephanie 2 september 2015 at 19:36

  Wat een geweldig huis en prachtige spullen!!

 • Reply Daphne 2 september 2015 at 20:03

  Fijn huis zeg! Mooie inrichting, vooral die lampen zijn tof.

 • Reply Marjolein 2 september 2015 at 23:54

  Authentiek, (h)eerlijk en warm; op en top verzorgd! Femke al haar leven lang van de gezelligheid, en het anderen naar de zin maken. Samen met Eddy een perfecte combi; succes verzekerd!

 • Reply Manon 3 september 2015 at 09:46

  Wauw wat een mooi huisje heb je Femke! En dames wat een mooie plaatjes alweer ! Verheug me nu al op de volgende binnenkijker

 • Reply Stella 3 september 2015 at 13:11

  Oef wat een mooi huis! Zo licht, zo subtiel en alles past zo bij elkaar. Wat een inspirerend huis zeg!
  Zo hoop ik het ooit ook nog eens ‘af’ te hebben.

  • Reply PRCHTG 8 september 2015 at 14:42

   Bedankt voor je leuke reactie!! Vind Femke vast heel tof om te horen!

 • Reply Babette | StudioBabsie 3 september 2015 at 19:43

  Wat een mooi huis en prachtige kleuren!

 • Reply Vicky - Stijl Habitat 4 september 2015 at 15:23

  Wat een mooi huis! En de kleur van de tegels en de wand in de keuken is echt een geweldige combi <3

 • Reply Kelly 4 september 2015 at 22:41

  Wat een leuke binnenkijker! Prachtige foto’s van alle mooie spulletjes.

  • Reply PRCHTG 8 september 2015 at 14:40

   Dankjewel lieve Kelly!!

 • Reply Astrid 8 september 2015 at 14:30

  Wat een prachtig huis, om jaloers op te worden!

  • Reply PRCHTG 8 september 2015 at 14:40

   Was ook echt een feestje om te fotograferen!

  Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën