thuis

thuis bij anouk

14 oktober 2015

Anouk keuken - liggendOp bezoek gaan bij Anouk doe ik graag: in de gezellige leefkeuken zijn al vele kopjes thee – en glaasjes wijn – gedronken, boterhammetjes gegeten en spelletjes gespeeld. Ze woont in een heel fijn huis wat ze samen met Mathieu, haar super handige man, volledig renoveerde. Het is er heerlijk licht en kleurrijk. En overal waar je kijkt hangen mooie kaarten en staan plantjes in leuke potjes.

Anouk keuken 2 - staandAnouk keuken 1 - staandIn de keuken staat een grote servieskast gevuld met een verzameling fraaie theepotten, de mooiste Engelse theekopjes en andere toffe kringloop- en rommelmarktvondsten. Samen rommelmarkten of (kringloop-)winkels afstruinen is het allerfijnst, maar wanneer Anouk niet in de mogelijkheid is om mee te gaan, blijft er vaak voor haar ook wat aan mijn vingers kleven. En omgekeerd weet zij precies waar ik van hou! Zo fijn om vriendinnen te hebben die dezelfde mooie dingen waarderen. Naast spullen met een verleden is Anouk dol op posters en prints, ze hangen verspreid door het hele huis in allerlei kleurstellingen en formaten.

Anouk doorkijkjes - staandDe woonkamer heeft veel ramen en is af te sluiten van de keuken door middel van een mooie schuifdeur. Hij biedt genoeg ruimte voor verschillende zitjes en ook de kinderen kunnen hier lekker spelen. Naast een grote poster van Plint en een wat kleinere van onder andere le Train Fantome hangt er in de ‘speelhoek’ een groot paneel met vintage behang in fijne turquoise tinten.

Anouk woonkamer 1 - staandAnouk woonkamer 1 - liggendDe bekende poster van Nuria Mora uit de Streetart collectie van Ikea vond een plekje in de ouderslaapkamer, die onlangs door ons samen in een warme oudroze kleur werd geverfd. We vonden deze kleur ‘Melkweg’ van Flexa bij een outletwinkel, voor een fractie van de originele prijs. Zo kun je zonder al teveel uit te geven je slaapkamer een hele nieuwe look geven. En kijk eens hoe fijn het matcht met het Hay dekbedovertrek. Uiteraard ook hier vintage aardewerk gevuld met plantjes, want zonder groen kan deze plantenmoeder niet

Anouk slaapkamer - staandAnouk overloop - liggendDe jongens, Mik (zes jaar) en Noah (drie jaar) slapen boven. Hun kamertjes bereik je middels de ruime overloop, waar (hoe kan het ook anders?) ook een kleurrijke poster hangt. Anouk bewijst maar weer dat kleur gebruiken niet altijd wil zeggen dat een kamer daardoor als ‘druk’  wordt ervaren. Ook leuk om te zien dat in het oog springende accessoires niet duur hoeven te zijn, zoals het gespoten tinnen bord op Mik zijn kamer en de Japanse vissen ballonnen van Flying Tiger op de kamer van Noah.

Kamer Mik 1 - staandKamer Noah 1 - staandEn terwijl Noah nog een beetje wakker wordt en van de chocolade kruidnootjes snoept die op tafel staan maak ik de laatste foto, van de bijkeuken. Deze ruimte is al net zo tof aangekleed als alle andere kamers. Hier bevindt zich ook de achterdeur en dat is de meest gebruikte deur in het land van Maas & Waal. Als je hier in het dorp bij iemand aanbelt is de kans groot dat je eventjes moet wachten omdat de voordeur hermetisch is afgesloten is. Dus mocht je een keer op bezoek komen: de achterdeur staat altijd voor je open!

Woonkamer Anouk 1 - staandAnouk entree - liggend

21 Comments

 • Reply Kelly 14 oktober 2015 at 21:23

  Wat een prachtig huis! Je hebt er weer een leuk verhaal en mooie foto’s van gemaakt Jessica. Altijd een feestje om op jullie blog te kijken en de posts te lezen.

  • Reply PRCHTG 14 oktober 2015 at 22:35

   Bedankt voor je lieve compliment Kelly! We waarderen het echt enorm dat je altijd zo leest en mee geniet!

 • Reply Stephanie 14 oktober 2015 at 21:32

  Mooi! De kleuren, de Klaas Kuiken vaas, de prints <3

  • Reply PRCHTG 14 oktober 2015 at 22:36

   Jaaaa, die Klaas Kuiken blijft echt fantastisch!

 • Reply Ingrid 14 oktober 2015 at 22:47

  Wauw mooi gedaan

 • Reply Maaike Davina 14 oktober 2015 at 23:13

  Fantastische foto’s en ook bij mij mag je rustig komen fotograferen hoor!! Blij dat IKEA ook heel goed bij haar in huis staat

  • Reply PRCHTG 15 oktober 2015 at 09:21

   Ik kom graag een keer bij jou!! Maar ben jij al niet suf gevraagd? 😉 En Ikea staat toch bij iedereen geweldig!!

 • Reply Emma 14 oktober 2015 at 23:34

  Wat een mooi huis! Straalt een hele prettige, vrolijke sfeer uit.

 • Reply Gertrud 14 oktober 2015 at 23:38

  Ziet eruit als een heel fijn (t)huis, prachtige foto’s en oh, die geweldige groene vaas staat dus, net zoals bij jou, ook bij jouw vriendin!

  • Reply PRCHTG 16 oktober 2015 at 11:40

   Ja, die Klaas Kuiken vaas blijft top! Ik nam hem voor haar mee tijdens de Arnhemse Stockdagen. Fijn weekend lieve Gertrud!

 • Reply Marrit de Lang 14 oktober 2015 at 23:42

  Prachtige foto’s weer! Wat kun je toch goed een warme sfeer neerzetten.. En juist de hoekjes en doorkijkjes is zo leuk! Hier ook altijd welkom!

  • Reply PRCHTG 16 oktober 2015 at 11:39

   Dankjewel lieve Marrit, wat een mooie complimenten, kom graag een keer bij jou hoor!

 • Reply Ingeborg 15 oktober 2015 at 20:33

  Mooi!! Ik hou van dit soort huizen, Prachtig licht ook.

  • Reply PRCHTG 16 oktober 2015 at 11:38

   Ja, dat licht, echt heel fijn! Het was dan ook een stuk zonniger dan afgelopen dagen! 😉

 • Reply Babette | StudioBabsie 15 oktober 2015 at 21:01

  Wat een heerlijk huis! Wordt er helemaal vrolijk van, mooie kleuren. En wat heb je er mooie foto’s van gemaakt!!

  • Reply PRCHTG 16 oktober 2015 at 11:38

   Het was niet zo moeilijk om hier fijne foto’s te maken! 😉

 • Reply Anouk 16 oktober 2015 at 11:28

  Wat leuk om al die fijne reacties te lezen! Nogmaals dank lieve Jes, voor de prachtige foto’s maar bovenal voor onze vriendschap!

 • Reply Danielle 17 oktober 2015 at 15:20

  Mooi vrolijk huis, mooie foto’s !

 • Reply Sasje 17 oktober 2015 at 21:07

  Mooi huis & prachtig op de plaat gezet!

 • Reply Manon 18 oktober 2015 at 10:14

  Wat een mooi huis!!! Zo leuk altijd de binnenkijkers! Verheug me alweer op de volgende 😉

 • Reply Wimke 13 november 2015 at 22:24

  Mooi, mooi, mooi!

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën