thuis

taart en workshops

17 september 2019

javaansedame2Of wij een taart wilden proeven. Yana – beter bekend als ‘de Javaanse Dame‘ stuurde ons via Instagram een berichtje waarin zij vertelde dat zij haar bedrijf aan het opstarten is. Ze bakt graag taarten en koekjes voor je voor allerlei soorten gelegenheden en geen uitdaging is haar te groot. Je kunt haar een berichtje sturen met je wensen via Instagram en dan gaat zij haar magie toepassen. Wij stuurden een foto van onze taartschalen van DesignBite en zij maakte deze prachtige, superstrakke taart opgebouwd uit vanille cake met lemon curd, passievrucht, caramel en stukjes framboos. Jullie kennen ons: wij zijn fijnproevers. Maar jongens, deze smaken passen echt hemels bij elkaar!

javaansedame8javaansedame5En alles is tot in detail afgewerkt. De chocolade sails zijn zo kunstig, zonde om op te eten, maar dat deden we uiteraard toch! Door ze op de taart te zetten ontstaat er een waar kunstwerk, het deed ons een beetje denken aan het schilderij van Jan Wolkers dat bij Jessica in de keuken hangt. De bijbehorende PRCHTG koekjes staan natuurlijk wel heel tof op een feesttafel en maken het plaatje helemaal af.

javaansedame7javaansedame1Tijdens het taarten proeven hebben we natuurlijk alle tijd gehad om heerlijk bij te kletsen en om dingen voor te bereiden – intussen werd Mies gevoed en gesust en Goof opgehaald van school – want er staat van alles op de planning. Zo kunnen wij jullie vertellen dat we op zaterdag 5 oktober drie workshops mogen gaan geven op de Woonbeurs. Superspannend, maar minstens zo leuk. We hebben ervoor gekozen om moodboards te gaan maken. Onze rode draad is roze en we zijn benieuwd wat jouw lievelingskleur is en of je die durft toe te voegen in je interieur? Hoe geef je jouw thuis net dat beetje ‘PRCHTG’? Je gaat naar huis met een inspirerend moodboard en een waanzinnige goodiebag, want we hebben toch toffe sponsors gevonden! Zij verzorgen ook fantastische designitems die we mogen verloten tijdens de beurs, alleen daarom zou het al de moeite waard zijn om mee te doen. Via Stories zullen we wat tipjes van de sluier gaan oplichten en we weten zeker dat ook jij er blij van wordt! Leuk als je je inschrijft – hoe dat kan volgt later – om mee te komen ‘moodboarden’ met ons.

javaansedame6javaansedame4Heel erg bedankt Yana voor deze taart. We zijn onder de indruk van je bakkunsten!

15 Comments

 • Reply Sasje___ 17 september 2019 at 20:12

  Wat een pracht taart! Super tof dat jullie op de woonbeurs workshops gaan geven. “Helaas” kan ik er niet bij omdat ik op reis ben anders had ik me zeker aangemeld. Een moodboard is onmisbaar voor een mooi interieur. Alvast veel plezier!

  • Reply PRCHTG 17 september 2019 at 20:41

   Ja precies! Vanuit zo’n moodboard ontstaan vaak de mooiste ideeën! Waar gaat de reis heen?

 • Reply Manon 17 september 2019 at 20:21

  Aaaah wat ontzettend leuk en wat baal ik enorm dat ik die dag gewoon echt niet kan! Zo tof dit dames! Weet zeker dat jullie een hoop aanmeldingen krijgen. X

  • Reply PRCHTG 17 september 2019 at 20:41

   Jij komt gewoon een andere keer Manon! Dit is heus niet de enige kans.. Waarschijnlijk hebben we straks helemaal de smaak te pakken!

  • Reply Manon (die andere Manon) 18 september 2019 at 06:24

   Wat tof! Ik ga kijken of ik kan, ik kan wel een beetje PRCHTG gebruiken in mijn interieur…

 • Reply Kristel 17 september 2019 at 20:39

  Super leuk zeg!:) toppers jullie!

  • Reply PRCHTG 17 september 2019 at 20:40

   Aaah lief Kris! Dankjewel!

 • Reply Ingrid 17 september 2019 at 20:52

  Super uitdaging zo tof voor jullie
  Enne de taart smaakte heerlijk

 • Reply Kelly 17 september 2019 at 21:07

  Wat onwijs gaaaaaaf!

 • Reply Gwen 17 september 2019 at 21:11

  Super gaaf !!!!!! Ik ga me zeker inschrijven een moodboard met jullie maken is a dream come treu jullie zijn zo’n grootte inspiratie voor mij !!!!!!! Xxxxx Gwen (@vlissingsroze)

 • Reply Saskia 17 september 2019 at 22:21

  Goed bezig dames. Heerlijk om jullie ontwikkelingen te volgen…
  Enne…. ik krijg binnenkort eindelijk mijn roze wc …. haha….
  Nog een tip voor de ultieme roze kleur?
  X

 • Reply Stephanie 18 september 2019 at 08:14

  Wat een prachtige taart! heel mooi gemaakt met het roze chocolade. En succes op de beurs dames, ik weet nog niet of ik ga.

  Groetjes,

  Stephanie
  Coosje Blog

 • Reply Gertrud Prins 23 september 2019 at 10:02

  Wauw, wat een taart! Hij matcht echt prchtg bij de taartschalen en jullie koekjes zien er gelikt uit 😉
  Wat weer een geweldige uitdaging, workshops geven. Weet zeker dat ‘ze’ uit jullie hand eten! X

 • Reply Design in de keuken | blog PRCHTG | design accessoires | vtwonen 25 september 2019 at 13:06

  […] leverkleurige taartenstandaard en etagère waar wij van alles op kunnen tentoonstellen, zoals een taart in onze lievelingskleur roze die De Javaanse Dame laatst voor ons bakte. En de donkerblauwe […]

 • Reply Jocelyne 7 november 2019 at 11:51

  Van waar komen de vogeltjes op het stokje? Zo schattig 🙂

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën