thuis

taart en bloemen

27 mei 2018

kwarkcake1Het bekende recept van PRCHTG, maar dan gezond en gedroogd. Omdat we van afwisselen houden. Het recept van de ontbijttaart die Jessica al tijden maakt (en waar Fleur inmiddels ook lichtelijk verslaafd aan is geraakt) is zo vaak bekeken, dat we jullie dit gezonde recept ook niet willen onthouden. Wij werken heel graag met de kruidenmixen van Green Gypsy omdat die net even wat meer pit aan je ontbijt of je bananenbrood geven. Zo mikken we graag Choco Loco door ons pannenkoekenbeslag en spicen we onze zelfgemaakte granola op met Love, Peace en Granola.

kwarkcake3kwarkcake2Op de website staan ook superveel recepten, waaronder deze kwarkcake met bosbessen en pistachenootjes. Een lekker ontbijt, begeleid door een lepel kwark, een handvol zomerfruit en een knijp honing. De kruidenmix bestaat uit kaneel, kruidnagel, gemberpoeder en nootmuskaat en levert volgens Green Gypsy een ‘speculaasgevoel’ op, middenin de zomer.

Het plukseizoen is inmiddels ook in volle glorie uitgebarsten. De natuur kreeg een boost door de enorme regenval en dan ook nog de uitbundige zonnestralen waar we mee verwend werden de afgelopen tijd. Precies het juiste moment om aan de slag te gaan met de bloemenpers (wij gebruiken die van Carmela Bogman). En wie Fleur ook persoonlijk volgt op Instagram, herkent de gebroken hartjes. Die plukte zij uit de tuin van haar opa en oma op de dag dat haar opa afscheid van zijn leven nam. Bak en pluk ze!

gedroogdebloemen1gedroogdebloemen2

2 Comments

 • Reply Emma 27 mei 2018 at 09:30

  Die gele taartschaal vind ik geweldig! Waar kan ik die kopen?

 • Reply Kelly 28 mei 2018 at 18:41

  Klinkt heerlijk en die bloemenpers gaat toch maar weer bovenaan het lijstje! Zo tof!

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën