thuis

taart & bloemen

30 juni 2017

prchtg1Een ouderwetse, echte PRCHTG-post. Met bloemen, keramiek en taart. En design. Al onze favoriete ingrediënten op een foto. Met matte en glanzende kopjes en bordjes, de veelgebruikte taartschaal van MooiGoed, onze favo Muuto vaas, schoteltjes van Lenneke, een stolpje van Hella, mokjes van Nienke en Suzan.

stapeltaart2stapeltaart4En niet zomaar bloemen natuurlijk. We plukten ze zelf. Jessica ging vorig jaar rond dezelfde tijd plukken bij Op het Erf in Heeswijk-Dinther, zie hier het uitbundige resultaat. Wij reden er afgelopen vrijdag naar toe en vulden onze emmer naar hartenlust, ondanks dat echt nog niet alles in bloei stond, een prima buit. En sowieso de moeite waard met de wei vol schaapjes en de dappere parelhoen die ertussen staat te paraderen (Rob vertelde ons dat hij vriendschap sloot met de lammetjes en zelfs mee verhuisde naar een ander weiland), de varkens, de kippen en de eindeloze groene velden waar je lekker even je hoofd kunt leegmaken.

stapeltaart5stapeltaart6En bij zo’n uitbundig boeket hoort natuurlijk de allerbeste taart. De taart die jullie met zijn allen op alle verjaardagen bakken, de taart die bij de een nog mooier wordt versierd dan bij de ander, de taart die zowel met twee als met drie lagen indruk maakt op iedereen: de stapeltaart uit ons best gelezen blog ooit. Iedere keer weer net zo lekker met zijn versgebakken, luchtige biscuit en daartussen de mascarponeroom met lemoncurd. Wat ons betreft ook (of misschien wel juist!) geschikt voor een gewoon weekend. Omdat het kan. Dankjewel Femke van Fika en Fest voor het delen van je recept, je hebt er al heel-heel-heel veel mensen blij mee gemaakt. En dankjewel jullie, voor alle toffe tags steeds weer!

stapeltaart1

2 Comments

 • Reply Christian 7 juli 2017 at 01:07

  Hier word ik nu eens blij van!
  Bloemen, kleur en veel gezelligheid.

 • Reply Stella 9 juli 2017 at 09:55

  Leuke tip (van die pluktuin), en die taart, jammie!

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën