thuis

storywood

23 september 2015

Storywood6Dat Marga van Oers de beste is met tegeltjes dat is natuurlijk geen nieuws meer, maar ook met andere materialen maakt ze de meest prachtige dingen. We noemden eerder al eens houten panelen van haar hand: ‘StoryWoods’.

Op duurzaam berkenhout van 18 mm dik wordt een design geprint. De houtstructuur schemert door, wat een natuurlijk effect geeft. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en ze zijn een aanwinst voor iedere muur: met behang erop, gecombineerd met StoryTiles of juist helemaal leeg zodat de StoryWood alle benodigde aandacht krijgt die hij verdient. Het geïntrigeerde ophangsysteem zorgt ervoor dat het paneel helemaal plat en strak op de muur kan worden bevestigd.

Storywood5Storywood2Voor haar nieuwste collectie werkte Marga samen met het Van Gogh Museum. ‘Van Gogh’s Garden’ is een verfrissende combinatie van het adembenemende schilderij ‘De Amandelbloesem’ samen met traditionele Oud Hollandse tegeltjes. Van Gogh schilderde ‘Amandelbloesem’ om de geboorte van zijn neefje te vieren en dus het jonge leven te eren. Dit nieuwe design toont zowel de tuin van Van Gogh, als het nieuwe leven van flora en fauna. Marga van Oers: ‘Dit kunstwerk is een eerbetoon aan de Oude Meester en zijn kijk op de essentie van de natuur.’

Storywood3Het tweede paneel kreeg de naam ‘The Sunflower Expedition’ en is – niet te missen natuurlijk! – gebaseerd op de serie Zonnebloemen van Van Gogh. Marga voegde een stel kinderen op expeditie toe en combineert op deze manier de uitdaging die de schilder aanging met kleur, met de uitdaging van deze jonge onderzoekers.

storywood4In dezelfde serie verschenen ook tableaus, kaartensets, losse StoryTiles en hele schattige mini’s. Marga is er wat ons betreft perfect in geslaagd om haar creativiteit te verenigen met de kunst van de grote meester Van Gogh. Vergeet vooral niet om ook even de nieuwe herfstcollectie StoryTiles te bewonderen als je toch aan het kwijlen bent in de webshop: sprookjes, kleurrijke universums en grafische labyrinten staan centraal. En wat zijn ze weer adembenemend mooi!

4 Comments

 • Reply Karlijn 23 september 2015 at 11:53

  Ze zijn zo mooi, prachtig! En wat zijn dit een mooie foto’s. X

 • Reply Kelly 23 september 2015 at 19:00

  Echt práchtig! Vooral Van Gogh’s Garden vind ik fantastisch! En jullie hebben er weer schitterende foto’s van gemaakt. Zo leuk om al jullie blogposts te lezen. Word er alleen wel heel erg hebberig van…;-)

 • Reply Zjojes 23 september 2015 at 21:24

  Oooh wauw prachtig!
  Meteen weer een aanvulling op mijn verlanglijstje

 • Reply Karlijn 24 september 2015 at 14:00

  Waar kan ik me opgeven voor de give-away 😉 Super mooi, ben geloof ik verliefd geworden op Van Gogh’s garden, prachtig! Het is ook weer mooi vastgelegd op beeld, heb er weer van genoten!

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën