thuis

souvenirs

20 september 2015

Skruff vaas - liggendNaast een zwak voor kringloopwinkels, in Zweden ‘loppis’ genaamd, heb ik misschien nog wel een grotere zwak voor buitenlands eten en drinken (lees: verpakkingen). Het liefst zou ik úren in de grote, onbekende supermarkten ronddolen, maar meestal zijn de kinderen het halverwege het tweede gangpad al zat. Op het prachtige Sandhamn liep ik tegen deze flesjes Russian Water aan, ik was meteen verkocht! Nee, ik had geen idee of het lekker was, maar onder het mom van ‘ze staan zo leuk op de afzuigkap’ nam ik ze mee. Ze doen het ook leuk op de foto, naast de loodzware glazen vaas die ik bij de loppis kocht.

Skruff vaas - staandDe vaas gaf ik overigens, gevuld met dit fijne boeket, aan de liefste moeder van de hele wereld: mijn moeder. Die voor ons huis, de tuin en de huisdieren zorgde terwijl wij vakantie vierden in Zweden en Denemarken. Lieve, lieve mama, die zorgde dat de kat weer een beetje aankwam en de tuin sproeide toen het zo warm was. Eigenlijk verdiende zij de prachtige kandelaar die ik bij NK kocht (ik beloofde jullie hierover te vertellen). Want hoe leuk kringloopwinkels en supermarkten ook zijn, dat ene geweldige item met mega veel korting vinden maakt me nog steeds het gelukkigst.

Hayon - liggendDaar stond hij dan, op de sale tafel van het sjieke warenhuis. Ik zag hem meteen en vol ongeloof stormde ik erop af. Ik bekeek het prijskaartje, rekende snel het bedrag van kronen naar euro’s uit en zette hem terug. Met 70% nog steeds ‘onbetaalbaar’. Ik troostte mezelf met een gele Muuto Float van dezelfde tafel, ook een fijne vondst leek me zo. Onderweg naar de auto vond de oudste dat ik hem echt moest kopen, hij wist zeker dat we anders toch een keer terug zouden gaan, hij kent me goed. En zo geschiedde: ik werd de trotse eigenaresse van een echte Jaime Hayon kandelaar, en een hele mooie, als je het mij vraagt.

Hayon kandelaar - staand nieuwJullie zijn inmiddels natuurlijk reuze benieuwd wie er met de toffe iPad hoezen van Corina Design vandoor gaan, we houden jullie niet langer meer in spanning.  Kelly en Vicky, het is jullie geluksdag vandaag, mailen jullie je adressen even? Dan komen de hoezen zo snel mogelijk jullie kant op. Fijne zondag!

Hayon kandelaar - staand 2

7 Comments

 • Reply Vicky - Stijl Habitat 20 september 2015 at 13:14

  YEEY, wat een gelukszondag. Ik ben zo benieuwd naar de hoes, hij ziet er op de foto’s al geweldig uit. DANK JULLIE WEL! Ik ga jullie direct e-mailen.
  En waaw, wat een mooie kandelaar heb je gekocht (en eigenlijk vind ik het flesje bijna even leuk, wat een lieve en zachte vormgeving)!

 • Reply Kelly 20 september 2015 at 13:15

  Whaaaaaaaaa, wat gaaf!!!! Daar ben ik echt super blij mee! Dankjulliewel lieve dames!

 • Reply Kelly 20 september 2015 at 13:16

  En in mijn enthousiasme vergeet ik helemaal te reageren op de rest van de blogpost! Wat een mooie spulletjes weer en fijne foto’s. Ik hou van de zachte, heldere kleuren!

 • Reply Stephanie 20 september 2015 at 17:33

  Oh Oh Oh ja zo mooi! Ik ben ook dol op fijne buitenlandse verpakkingen! Mijn broer neemt ze elke keer als hij naar Nederland komt, voor me mee 🙂

 • Reply Anchelina 20 september 2015 at 19:29

  Was het drankje nog lekker? Of alleen maar mooi?

 • Reply Marcha 20 september 2015 at 20:19

  Heb je nou riverdale kaarsen in die toffe kandelaar? 😉
  Ik vind em echt supersupertof!!

 • Reply Zjojes 20 september 2015 at 20:25

  Wat een prachtige kandelaar! Wauw!
  De verpakkingen in Scandinavië vind ik zoveel mooier dan hier.
  Groetjes,
  Joyce

 • Leave a Reply