thuis

plukken

23 mei 2015

bloemenkrans4Ik kan het niet laten. Samen met Lode fiets ik kilometers door polders en langs sloten om de mooiste bloemen te plukken. Al toen ik een jaar of drie was, genoot ik van de pracht van wilde margrieten, rode klavers en boterbloemen. Samen met mijn moeder en oma maakte ik er kransen van en was ik niet blijer te maken dan wanneer ik bloemen uit de tuin mocht plukken.

Bij opa en oma héél voorzichtig, want de tuin was opa zijn heiligdom. Hij wees dan ook het liefst zelf aan welke ik wel mocht afknippen en welke per se moest blijven staan. In zijn volkstuin konden we echt losgaan, daar plantte hij de kleurrijkste duizendschonen tussen de lekkerste aalbesjes en frambozen (vergieten vol) en de weelderigste sierkers woekerde door de paarse en groene bonen.

bloemenkrans2Mijn moeder is ook een fanatieke tuinvrouw en bloemenliefhebster: ze noemde me ook niet voor niets ‘Fleur’. Dahlia’s in alle formaten en kleurschakeringen zijn met zorg -overwinterd en wel- weer teruggeplant, strakgesnoeide buxussen omringen perken met hortensia’s, helderblauwe riddersporen en zachtroze lupines. Wanneer de tuin volop in bloei is, schikken we er wekelijks de fijnste boeketten van waar een bloemist jaloers op zou zijn. Ik kan bijna niet wachten op de eerste vaas gevuld met zo’n eigen pluk. Tot die tijd hebben Lode en ik zo onze vaste fietsroutes. Vanmorgen zag ik al een veldje waar korenbloemen voorzichtig hun blauwe blaadjes ontplooiden…

bloemenkrans5

10 Comments

 • Reply Stephanie 23 mei 2015 at 08:03

  Oh zo fijn! Ik hou er ook zo van!

 • Reply Wimke 23 mei 2015 at 08:30

  Wat een fijne post!

 • Reply By Marloes Thuis 23 mei 2015 at 09:03

  Wat geweldig om te zien… jij toen & nu! Prachtig! Geweldige krans ook en die bloemetjes staan gewoon allemaal langs de sloot? WoW 🙂

 • Reply Pauline 23 mei 2015 at 09:27

  Wat mooi om te zien dat je nog steeds blij word van wat je vroeger (van huis uit al) het liefst deed! Ik baal soms erg van het in de stad wonen, geen mooie pluk veldjes te bekennen op fietsafstand. Gelukkig hebben we een fijne tuin die nu langzaam bomvol kleurrijke bloemen komt te staan, ik houd er van!

 • Reply Manon 23 mei 2015 at 09:36

  Wat een mooi verhaal Fleur!!

 • Reply judith 23 mei 2015 at 11:21

  Wat een leuke blog en mooie foto’s Fleur!!

 • Reply Karlijn 23 mei 2015 at 11:44

  Wat een prachtige foto’s Fleur!

 • Reply Sabien 25 mei 2015 at 19:51

  Wat ziet dit er prachtig uit. Lijkt wel een sprookje, en jij de prinses. Zelf fietste ik vanmorgen door de weilanden in waterland en daar waren nu ook alle bloemen op zijn mooist. Het leek wel of ik door een schilderij fietste.

 • Reply Anki 31 mei 2015 at 22:47

  Mooi Fleur!

 • Reply bloemenkroon – PRCHTG 3 juli 2016 at 12:15

  […] jaar schreven we al een blog over het maken van kransen, en over dat het zo’n fijne besteding is samen met kinderen. Als […]

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën