♡ lekker

pavlova

6 december 2015

Pavlova rol - liggendVerjaardag, 1-jarig bestaan, Sinterklaas, Kerst of gewoon om je vrienden of familie te imponeren…er is eigenlijk altijd wel een reden te bedenken om deze pavlova rol te maken, toch!? Velen van jullie zijn na het zien van onze verjaardagspost – terecht – erg nieuwsgierig geworden naar het recept van deze smakelijke Pavlova rol, die mijn moeder (bedankt mam!) met liefde voor ons maakte.  Een post over dit overheerlijke lekkernij kan dan ook niet uitblijven, wij hopen dat jullie er net zo van genieten als wij dat deden op onze eerste verjaardag!

Meringue: 4 eiwitten – 250 gr fijne kristalsuiker – 1 theelepel wittewijnazijn – 1 theelepel maïzena.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakplaat (of vorm voor biscuitrol) met bakpapier. Klop de eiwitten tot ze schuimig worden. Voeg al kloppend in een fijn stroompje de suiker toe en blijf kloppen tot het een stevig, glanzend schuim is. Spatel dan de zijn en maïzena door het schuim. Verdeel vervolgens het mengsel over de bakplaat en strijk de bovenkant glad. Bak het schuim 30 minuten tot er een lichte korst op zit en het schuim gaar is. Haal het uit de oven en laat het op het bakpapier afkoelen. ‘Draai’ hem dan voorzichtig op een nieuw stuk bakpapier, zodat het eerder gebruikte papier boven zit en trek dat er dan voorzichtig af.

Room: 125 gram mascarpone – 500 ml kant-en-klare slagroom (uiteraard kun je hier ook voor zelfgeklopte slagroom gaan)

Klop de mascarpone en de slagroom in een grote kom en strijk het grootste gedeelte over de oorspronkelijke onderkant van het schuim en houd een paar eetlepels achter (dit deed mijn moeder dit keer niet). Laat rondom een smalle rand onbedekt. Bestrooi de roomlaag met het grootste deel van de frambozen.

Rol het geheel met behulp van het bakpapier in de lengte op. Leg de schuimrol voorzichtig op een serveerschaal en maak met het overgebleven room een ‘slinger’ op de bovenkant. Zet hem nog een half uur in de koelkast. Voor het serveren kun je hem met de rest van de frambozen versieren! Trek vervolgens je leukste bordjes en vorkjes uit de kast, want dan pas kan het grote verwennen écht beginnen (misschien nog even een foto maken en ons taggen!!!). Vergeet niet voor jezelf een extra groot stuk af te snijden, dat heb je echt verdiend!

Pavlova rol 2 - staand

10 Comments

  • Reply Stephanie 6 december 2015 at 12:30

    Ohhhh ik ren nú naar de supermarkt!! <3

  • Reply linda 6 december 2015 at 14:37

    Ooooh heerlijk!! Ga ik zeker snel proberen!

  • Reply Vicky - Stijl Habitat 6 december 2015 at 19:23

    YUM! Dit ziet er zo goed uit, binnenkort eens maken!

  • Reply Karlijn 7 december 2015 at 12:24

    Ik ga hem maken! Hij was namelijk écht verrukkelijk en ik moet dit jaar voor het toetje zorgen met kerst….. Xxxx

  • Reply Karin van Goethem 8 december 2015 at 14:46

    Hey lady’s, Al een jaar lang een feestje om jullie te volgen. Ik ga het ook eens maken binnenkort, die pavlova. Mag ik vragen waar de gebaksvorkjes gekocht zijn?
    Groetjes uit Delft

    • Reply PRCHTG 23 december 2015 at 20:36

      Hoi Karin,

      De vorkjes zaten altijd in het assortiment van Sissy Boy, maar we hebben ze al een tijd niet meer gezien daar…

      Groetjes!

  • Reply Kelly Visser 8 december 2015 at 20:15

    Heeeeeeeerlijk! En ik kan het weten! 😉 Ga hem zeker eens proberen te maken!

  • Reply Annemarie 22 december 2015 at 15:49

    Dat ziet er heerlijk en prchtg uit! 🙂 Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer? Dan weet ik of ik dit kan aanhouden voor kerst of de ingrediënten ga verdubbelen 🙂

    • Reply PRCHTG 23 december 2015 at 20:35

      Hee Annemarie,

      Een stuk of 6 personen schatten we in.. Of kleinere porties. Maar dat is wel zonde hoor! We adviseren je wel om er dan 2 losse rollen van te maken. Fleur gebruikte meer eiwitten en probeerde een dikkere laag schuim te maken.. dan duurt het garen echt een eeuwigheid! Succes!

  • Reply ‘thirty something…’ – PRCHTG 5 april 2016 at 07:09

    […] een paar plaatjes van te schieten! Hij  bleek zo lekker te zijn – deze lente variant van de pavlova rol – dat ik het recept natuurlijk graag met jullie deel. De krans is inmiddels op, dus ik zal […]

  • Leave a Reply