thuis

over bloggen

28 mei 2017

theekastje-4Soms – lees: heel vaak – maakt één van ons een fijn plaatje voor Instagram en zegt de ander dat het beeld ‘veel te mooi’ is voor ons kleine hoekje op IG. Meestal – lees: altijd – is er een hele serie mooie foto’s geschoten (de zogenaamde ‘net nietjes’) die eigenlijk een kleine blogpost waard zijn. Dit is dan ook precies zoals PRCHTG ontstaan is: we wilden meer ruimte. Ruimte voor begeleidende tekst bij de geschoten beelden, ruimte voor het delen onze ‘vondsten’ (waaronder dit kastje), om kleine beetjes geluk (zoals de verjaardagen van de kinderen, fijne uitjes en lekkere taartjes) vast te leggen en af en toe lekker te kunnen experimenteren met kleur. Een kick om dit vervolgens te delen met jou die daar ook blij van wordt. Gewoon, omdat het kan!

theekastje-1We schrijven er niet vaak over, omdat we er vanuit gaan dat de meesten van jullie dit gewoon weten: PRCHTG is nog steeds onze hobby. Wij hadden nooit gedacht dat jullie ons in groten getale zouden gaan volgen en geïnspireerd zouden raken door onze (vaak) kleurrijke plaatjes (en superlief, dat jullie ons dan taggen: dat waarderen we enorm). En dat we er dan ook nog eens awards mee zouden winnen – halleluja wat tof. Dat bekende merken ons zouden benaderen (binnenkort sluit er een hele gave in het rijtje aan) en dat we samen zouden werken met jonge creatievelingen en gevestigde namen en uiteindelijk voor vtwonen gingen bloggen, was iets waar we nooit bij stil gestaan hebben. En wat is het dan fijn om met z’n tweetjes te zijn, met elkaar te kunnen overleggen, een keertje klagen (oh ja, dat gebeurt ook echt weleens) en sámen blij te worden van toffe plannen!

theekastje-3Wij worden weleens naar onze stijl gevraagd. Dan moeten we stiekem altijd even heel hard lachen en roepen we allemaal stoere termen als ‘fusion’ of ‘design met een vleugje vintage’. Zeg nou zelf, zoiets laat zich toch lastig omschrijven, laat staan vangen in één woord. Wij zijn gewoon wij, en we doen wat onze harten ons ingeven en werken alleen samen met ontwerpen en labels waar onze harten een sprongetje van maken. We zeggen ‘werken’ omdat we er – ondanks het feit dat we het voor de lol doen – wél al onze ziel en zaligheid in leggen. En dat er soms letterlijk uren, dagen werk in gaat zitten en we iedere samenwerking serieus nemen. We zeggen dus zo af en toe ook ‘nee’, omdat we jullie niks dan de werkelijkheid willen bieden. Wij willen achter elke blogpost kunnen staan. We laten ons soms wel verrassen, maar merken of winkels waar we ons nooit in konden vinden gaan we niet ineens de hemel inprijzen als ze er ons voor gaan betalen. Echt niet. Want alles wat je ziet is zoals het is… niets meer en niets minder. Hopelijk genieten jullie nog lang met ons mee!

PS 1  Ja, wij hebben gewoon troep, kunnen dan ook enorme troost vinden in elkaar aanrechtblad als we bij elkaar op bezoek komen!

PS 2 Deze blogpost werd mogelijk gemaakt door de foto’s van de Vitra Rotary Tray die je kunt winnen als je een reactie achterlaat onder deze blogpost, succes! Sowieso zijn wij dol op weggeven. Dat merkte je misschien al wel. Zo leuk om jullie op deze manier een beetje deelgenoot te kunnen maken van PRCHTG.

PS 3 Heb je nu zelf ook zin gekregen om te bloggen (aanrader hoor), we gaven hier al eens wat noodzakelijke tips.

PS 4 Als je naar aanleiding van deze blogpost vragen hebt, stel ze dan gerust. Eerlijk en open, daar houden we van.

theekastje-2

36 Comments

 • Reply Manon 28 mei 2017 at 12:26

  Zijn er nog dromen qua bloggen, design of thuis inrichting die jullie hebben of waar willen maken als het mogelijk is? Liefs van een hele grote fan van jullie blog

  • Reply PRCHTG 28 mei 2017 at 12:33

   Lief Manon. We waarderen jouw reacties ook echt. Zo fijn als je ziet dat mensen je blog echt lezen. Wensen.. niet per se. Wij kijken altijd wel wat er op ons pad komt, laten ons graag verrassen. Materialistische wensen hebben we stiekem altijd, wat designklassiekers die er al jaren op staan. Maar het is juist ook wel goed om wat te wensen te houden toch?!

 • Reply Esther jansen 28 mei 2017 at 12:39

  Omschrijven van jullie stijl is helemaal niet nodig, want zo herkenbaar PRCHTG! Bij elke foto van jullie die ik zie, wéét ik dat ik van jullie is. Ga zo door!

  • Reply PRCHTG 28 mei 2017 at 12:43

   Oh wow. Dit is echt het grootste compliment wat je kunt maken. We blozen! Superlief van je, waarderen we.

  • Reply Marrit 28 mei 2017 at 18:58

   Hier ben ik het helemaal mee eens! <3

   • Reply PRCHTG 28 mei 2017 at 19:10

    Liefje ben je!

   • Reply Marlies 29 mei 2017 at 21:31

    Ik ook! Jullie stijl en foto’s herken je uit duizenden. Extra bijzonder omdat jullie met z’n tweetjes zijn en samen echt de PRCHTG stijl hebben. Ik geniet in elk geval (hopelijk nog lang) met jullie mee!

 • Reply Mignon 28 mei 2017 at 13:30

  Prachtige plaatjes en mooie woorden. Ik word er altijd bij van. En dan nog een fijne give away in mijn favo kleur en zon op m’n snuit.. PRCHTG!!

  • Reply PRCHTG 28 mei 2017 at 19:19

   Zo fijn om te horen dat wij jou blij maken! Dankjewel voor je leuke reactie 🙂

 • Reply Britt 28 mei 2017 at 13:47

  Heel leuk weer! En heerlijk zo bezig te zijn met je hobby én mooie merken!

  • Reply PRCHTG 28 mei 2017 at 19:18

   Het ‘werkt’ ook heel fijn zo samen, leuk dat je reageert!

 • Reply Danielle 28 mei 2017 at 13:55

  Oh ik hou van jullie ‘stijl’ en mooie foto’s altijd duidelijk herkenbaar als PRCHTG! Ik geniet ervan lieve dames.

  Liefs, Daan

  • Reply PRCHTG 28 mei 2017 at 19:12

   En wij houden van jouw lieve woorden. Dankjewel!

 • Reply Marjolijn 28 mei 2017 at 14:02

  Ga vooral zo door. Dan kan ik blijven genieten van en me laten inspireren door jullie prachtige foto’s en verhalen

  • Reply PRCHTG 28 mei 2017 at 19:11

   Lief! Doen we hoor, met alle liefde en plezier.

 • Reply Monique Busch 28 mei 2017 at 16:12

  Dames, ik geniet altijd geweldig van jullie plaatjes, die een stijl op zich zijn! Door jullie durf ik hier in huis ook te experimenteren met kleuren, wat eigenlijk altijd tot mooie, soms onverwachte, resultaten leidt. Jullie zijn een heerlijke inspiratiebron… en die tray gaat hier ooit echt komen in huis! Liefs, Monique

  • Reply PRCHTG 28 mei 2017 at 19:11

   Hee Monique, nou wat superleuk om te lezen zeg! Soms heb je net dat zetje in je rug nodig en tof dat wij dat dan verzorgen 🙂 En wow, wat een compliment dat we een stijl op zich zijn! Thanks X

 • Reply Andrea van Hunnik 28 mei 2017 at 19:33

  Wow! Wat word ik toch altijd vrolijk van jullie foto’s en bloggs. Die kleuren zijn zo mooi en fris! Ik doe allemaal gave ideeën op voor ons nieuwe huis waar we woensdag de sleutel van krijgen. Mijn handen jeuken al! ;-). En de tray zou mooi staan op onze nieuwe eettafel. 🙂

  Liefs Andrea

 • Reply Andrea van Hunnik 28 mei 2017 at 20:31

  Wat word ik altijd vrolijk van jullie mooie foto’s en bloggs. Zo heerlijk fris en kleurrijk! Heel inspirerend en mijn handen jeuken om in ons nieuwe huis aan de slag te gaan waarvan we deze week de sleutel krijgen. De vitra try zou daar erg mooi in staan 😉
  Ik hoop dat jullie nog veel mooie foto’s blijven maken! 🙂 succes!

  Liefs Andrea

 • Reply Esther_vm 28 mei 2017 at 20:36

  Ik ben ook echt blij met jullie! Het is elke keer weer genieten wanneer ik een foto van PRCHTG op IG langs zie komen. Heb al veel inspiratie door jullie opgedaan, maar heb geen account met interieur om jullie te taggen. Maar bij deze bedankt en ga vooral zo door!

 • Reply Stella 29 mei 2017 at 09:28

  Hartstikke fan van jullie blog!
  Mooie kleur contrasten, daardoor ‘durf’ ik iets meer in huis nu dan alleen het maagdelijke wit.
  En de kracht van jullie blog zit ‘m in de perfecte combinaties.

 • Reply Kelly 29 mei 2017 at 19:14

  Een fan van het eerste uur hier! Ik geniet altijd zo van jullie mooie foto’s en fijne verhalen! En wat de mensen hierboven al zeggen, elke foto is zó herkenbaar PRCHTG. Dat vind ik echt knap! En dan zijn jullie ook nog eens allebei super lieve, leuke, toffe dames. Zo blij dat ik jullie ook persoonlijk mocht leren kennen!

  X

 • Reply Sabine 29 mei 2017 at 20:04

  Ik word zó blij van jullie fijne kleurrijke plaatjes! Door jullie durf ik ook steeds meer te experimenteren en dat bevalt goed!

 • Reply Hoeked 29 mei 2017 at 20:16

  Het is fijn samenwerken en elke keer verschijnt er weer een lacht op mijn gezicht als er weer een prcht plaatje verschijnt met een ‘vertrouwd item’. En wat is er nu mooier dan mensen blij maken?

 • Reply Gertrud 30 mei 2017 at 11:04

  Het is altijd een feestje om jullie blogs te lezen en te genieten van jullie prachtige foto’s! Het mooie is juist ook dat ieder een eigen stijl heeft ipv overal hetzelfde interieur te zien. Jullie ‘stijl’ pik je er wel altijd meteen uit, komt ook zeker door jullie fijne kleurgebruik. Liefs X

 • Reply Mary 30 mei 2017 at 14:04

  Het ziet er allemaal heel mooi en toch ook toegankelijk uit. Echt gezellig! Ik heb ook meteen weer zin om dan creatief aan de slag te gaan.
  Alleen de link in de PS 3 doet het niet meer. Kan ik de tips nog ergens anders lezen die jullie hebben?

 • Reply Leonie 31 mei 2017 at 00:25

  Wat een leuke blog. In alles kun je zien en horen dat jullie dit met veel passie doen! En vooral het samen ook heel leuk hebben, heerlijk!

 • Reply Annemarie 31 mei 2017 at 06:28

  Weer nieuwe kleurrijke plaatjes om blij van te worden! Al dat fijns maakt me steeds zo jaloers, maar inspireert ook iedere keer weer om mijn eigen huis fris en fruitig te maken. Dank!

 • Reply Debbie 31 mei 2017 at 19:49

  Wat een (h)eerlijke blog om te lezen! Het idee om zelf te gaan bloggen sla ik even over, maar ik pas graag jullie styling tips en ideeen toe in mijn eigen huisje! Keep up the good work!

 • Reply Sas 31 mei 2017 at 20:32

  Jullie stijl herken je uit duizenden, kleurrijk, fris & vernieuwend. Zoals jullie weten ben ik een zwart fan. Maar jullie zijn absoluut een inspiratiebron!

 • Reply Hetty 1 juni 2017 at 07:48

  Wauw!, ik ontdek jullie eigenlijk pas net!
  Erg fijne sfeer!

 • Reply alexia 1 juni 2017 at 08:30

  Ik heb zo lang gezocht naar een eigen naam voor website en instagram eentje die het gewoon helemaal zegt. Wat een klus. Met jullie PRGHTG zitten jullie er alvast BOENK op! Ik volg jullie al even op instagram, maar ontdek nu net de blog: one happy place, leuk om zien.
  En euh, ja, die tray heb ik dankzij jullie ook net ontdekt en die zie ik geweldig zitten! Fingers crossed.

 • Reply Betine 1 juni 2017 at 21:12

  Jullie creëren telkens weer een leuke, inspirerende, eigen stijl. Lekker vrolijk!
  Ooo en de rotary tray, wie zou die nu niet willen! Nou ik iig wel

 • Reply Ingrid 1 juni 2017 at 21:13

  Dikke duim voor jullie
  Altijd weer mooie foto’s
  Zeer veel inspiratie
  Vooral heeeel lang doorgaan xx

 • Reply mini metamorfose met flexa – PRCHTG 20 juli 2017 at 19:22

  […] kleur. In de oude situatie zie je dat ‘ie ook lekker bij de grijsgroene kast matchte en ook in het nieuwe huis bleef het palet om dit roze heen gebouwd. Het kunstwerk van Jan Wolkers, de okergele eetkamerstoelen […]

 • Reply over bloggen 2 – PRCHTG 10 december 2017 at 20:51

  […] dan best pittig om het einde van het jaar te vullen. We doen het niet vaak, bloggen over bloggen (vorige keer gebruikten we geheel toevallig ook allemaal foto’s met geverfde kastjes), maar dit leek ons […]

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën