thuis

onze eigen kerstshow

19 december 2015

kerst2015-2Wat was ik blij dat Anki en ik niet dezelfde kringlopen bezoeken! Op het laatste nippertje besloot ik namelijk om op piekenjacht te gaan en bij alle tweedehands winkels die ik bezocht, vond ik pieken. Niet zo’n mooie vintage die voor een fortuin op Marktplaats worden aangeboden, maar wel in fijne kleurtjes en met glinsterende werkjes erop. Gelukkig voor m’n lompe ik had ik er ruim voldoende, want door het te hard aanduwen sneuvelden er een paar. Sommige onderdelen kon ik hergebruiken (ik stapelde wat piekenonderdelen op elkaar), maar de meerderheid verdween – al dan niet met spoortjes bloed want man, die krengen zijn scherp – in de container.

kerst2015-5Ik was sowieso blij met Anki, want op haar versie van de verlichte stolp met pieken erin was ik meteen verliefd. Hij deed me denken aan een Russische kathedraal met al die gekleurde bollen. Ik heb mijn hoofd avonden gebroken om zelf een originele en simpele versiering te bedenken, maar steeds bleef die piekenstolp kriebelen.

kerst2015-6Alle pieken bij elkaar (ik scoorde er een stuk of 10) kostten me nog geen tien euro, de theelichtjeshouders varieerden van 0,10 tot 0,50 eurocent en omdat ik het assortiment van de kerstafdeling van de Intratuin bij ons om de hoek inmiddels kan dromen, een goedkoop alternatief voor de Efteling, wist ik dat daar een hoge stolp voor een tientje stond. Het onderbord kon er met een laagje witte latex ook best mee door en de lampjes op batterijen maken een waar sprookje van het tafereel. Weinig kosten, niet zo heel veel moeite als je secuur te werk gaat, groots effect. ‘Een echte kerstshow!’ aldus Lode.

kerst2015-9Lode wilde natuurlijk ook een ‘kerseboom’. Overal waar hij komt, staat er eentje en ik kwam er niet mee weg om helemaal niks groens in huis neer te zetten. Twee miniboompjes van de Albert Heijn, een nog kleiner exemplaar van Intratuin en wat nepperdjes eromheen vormden in een grote witte pot een heus dennenbos. ‘Wauw’, zei hij, ‘heel veel kersebomen!’ Zo is ons huis met wat kleine aanpassingen stiekem ineens best wel een kersthuis geworden. En eerlijk is eerlijk: toch wel knus. Deel jij ook jouw creatieve kerstige uitspattingen met ons? Misschien kunnen we elkaar nog nét voor de kerstdagen aanbreken inspireren!

kerst2015-1kerst2015-10

9 Comments

 • Reply Vicky - Stijl Habitat 19 december 2015 at 11:23

  Wat ziet het er magisch uit, maar vraag mij toch wel af hoe je de stolp zo hebt gekregen! Bevestig je de piek op de theelichthouder en heb je de lampjes eromheen gelegd?

  • Reply PRCHTG 21 december 2015 at 08:53

   Thanks! Voor de werkbeschrijving verwijs ik je door naar Zilverblauw> Anki beschrijf de DIY stap voor stap!

 • Reply eva 19 december 2015 at 12:56

  Prachtig! Ik vond de tijd niet om kringloopwinkles af te schuimen, maar wie weet tegen volgend jaar wél. Want zo’n kerstshow wil ik maar al te graag zelf in huis. Fijne feesten!

  • Reply PRCHTG 21 december 2015 at 08:54

   Dankjewel! Slim om al op tijd te beginnen, dan kun je de allermooiste verzamelen. Voor jou ook hele gezellige dagen!

 • Reply Sterrie 20 december 2015 at 17:16

  Ohhhh die stolp blijft hier ook nog in mijn hoofd hangen! Heb er alleen nog geen tijd voor gevonden om op pieken en stolpen jacht te gaan… Misschien begin van de week nog even? Leuk ook jou boompjesparade!

  • Reply PRCHTG 21 december 2015 at 08:55

   Hopelijk heb je ook zo’n mazzel en vind je nog wat pieken her en der! Succes!

 • Reply Manon 20 december 2015 at 17:47

  Wauw Fleur! Ziet er echt superleuk uit!

 • Reply Anki 20 december 2015 at 17:55

  Heel mooi geworden! Dat idee met die ‘echte’ gemixt met plastic kerstboompjes vind ik ook heel erg leuk. Ik moet ons huis ook nog fotograferen, hopelijk morgen tijd om onze kerstshow vast te leggen. 🙂

 • Reply Lizet 22 december 2015 at 22:27

  Heel mooi geworden!

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën