♡ persoonlijk

ontbijten met taart

19 maart 2017

ontbijttaart-5Wij doen dat dus gewoon, ontbijten met taart! De laatste tijd kwamen er niet zoveel taarten voorbij op ons blog. Meer dan genoeg redenen: werk, volle agenda’s, een verhuizing. Kortom, ‘het gewone leven’ nam ons in beslag en dus kwam er van bakken niet veel terecht. Er is echter één taart die wel met enige regelmaat gebakken wordt en dat is de ontbijttaart van the Green Happiness. Toen deze vanochtend uit de oven kwam belandde hij min of meer spontaan op de foto. Het is een super simpele en gezonde taart die je zonder schuldgevoel elke dag kunt eten!

ontbijttaart-2ontbijttaart-3Vermaal 100 gram boekweitvlokken in de keukenmachine en voeg een snufje zout, een mespuntje bakpoeder en wat vanillepoeder toe. Vervolgens doe je bij het fijne meel dat je nu hebt 1 banaan, 100 gram ontpitte dadels, 200 gram geraspte worteltjes en 50 ml amandelmelk (hier gaat er vaak Oatly door), laat de machine alles tot een geheel mixen. Dit verdeel je over een met bakpapier bekleed bakblik. Leg op het ‘beslag’ de inhoud van een pakje (diepvries) zomerfruit, bijvoorbeeld van AH. Voor het krokante bovenkantje meng je met je handen 50 gram boekweitvlokken met 1 eetlepel kokosolie, 2 eetlepels kokosbloesemsuiker en een theelepel koekkruiden. Nu kan je taart 50 minuten de oven (160 graden) in. Eet hem – als hij klaar is – warm of koud en eventueel met een flinke portie vers rood fruit. Geloof ons, dit wil je elke dag wel als ontbijt én bij de koffie of gewoon, als tussendoortje!

Laat je even weten hoe je hem vindt?

ontbijttaart-1De fijne peper- en zoutmolenset van Menu won Jessica met een giveaway van Mister Design in samenwerking met Done by myself – het blog van Marrit – en is daar heel blij mee! Nogmaals bedankt lieve Marrit.

1 Comment

  • Reply Kelly 19 maart 2017 at 11:23

    Jaaaaaaa, fijn dat hij op het blog staat! Hij was zó lekker! Deze ga ik binnenkort zeker een keertje maken. Eerst even alle ingrediënten inslaan!

  • Leave a Reply