thuis

mascarponetaart

11 september 2016

fruittaart3Moddervet maar veel te lekker deze taart met mascarponeroom en zomerfruit. Voor de bodem moet je even geduld hebben, maar je maakt een dubbele hoeveelheid dus je kunt er eentje invriezen. En qua versieren kun je losgaan: verse vijgen, eetbare bloemen, stukjes merengue, geschaafde chocola. De marktkoopman had zoveel mooi zacht fruit, dat was niet te weerstaan.

fruittaart2fruittaart4Het kruimeldeegrecept staat hier op een kladblokje in de keukenla, maar komt uit een boek van Jamie Oliver. Je mengt in een keukenmachine 250 gram boter met 200 gram poedersuiker (met een ordinaire handmixer lukt het ook) en daarna voeg je er een snuf zout, 500 gram bloem, geraspte schil van een citroen en 4 eidooiers toe en je mixt het tot het op grof broodkruim lijkt. Daarbij schenk je 4 eetlepels water of melk en vervolgens kneed je het mengsel luchtig en kort. Vooral het kort is belangrijk, het wordt snel taai. Maak dan een soort worst van je deeg en rol het in folie en leg het minimaal een uur te rusten in de koelkast. Daarna bekleed je de taartvorm ermee en zet je de vorm een uur in de vriezer. We waarschuwden al dat je even geduld nodig had hè?

fruittaart1In een minuut of 15/20 bak je de bodem vervolgens op 180 graden goudbruin. Wij bakten hem blind af (met een stuk bakpapier – eerst even natmaken zodat je het gemakkelijk kunt vormen – en een pak linzen). Nadat hij heel goed is afgekoeld kun je hem vullen. Mascarpone (500 gram) met koffieroom (100 ml) en het merg van een stokje vanille en 3 eetlepels suiker gemixt is een goed plan (eventueel een scheut vin santo erdoorheen), maar je kunt je ook uitsloven met een crème patissier. En dan op je allermooist versieren. Heer-lijk!

No Comments

Leave a Reply

over ons

Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

blogger voor

Meest recente berichten

Categorieën