thuis

Lode en Goof krijgen een …

12 december 2018

gender-reveal-3Terwijl vloerengieters en meubelmakers nu echt in een razend tempo het nieuwe huis finetunen, is Fleur haar derde zwangerschap ook op een superspannend punt aanbeland: alweer op de helft! Cliché, dus waar, maar waar je bij een eerste precies weet hoever je bent, hoe groot de baby dan is en wat er zich allemaal ontwikkelt in je buik, speelt deze derde keer zich voornamelijk af op de achtergrond. In een voetnoot tijdens het kiezen van kleuren voor muren en gietvloeren, tegels en kranen. Goede voornemens passen niet per se bij ons, maar na de verhuizing wordt het wel tijd om wat bewuster te genieten van alle plofjes en schopjes en van het idee dat er in het voorjaar een baby in ons midden zal zijn. Het moment voor de 20-wekenecho, die oh zo belangrijke check-up, was daar. Allereerst medisch interessant natuurlijk, want er wordt werkelijk overal naar gekeken. Maar stiekem ook wel een feestje om te weten of we nog een broertje voor Lode en Goof in petto hebben of dat er ditmaal een zusje in de buik woont.

gender-reveal-4gender-reveal-6Poeh, daar viel even een stilte! Want er was al een jongensnaam bedacht, de nieuwe kamers zouden allebei jongenskamers worden – handig want dan konden we even testen wie bij wie zou gaan slapen. Maar niets in minder waar. Wij verwachten een klein meisje. Eentje die overladen zal gaan worden met kilo’s broederliefde. Eentje die beschermd gaat worden, geknuffeld en op handen zal worden gedragen door haar grote broers. Lode had de tranen in zijn ogen staan toen we hem het nieuws vertelden. Hier had hij zo ontzettend op gehoopt! Een eerste pakje met de meer dan toepasselijke naam ‘Petit Fleur’ werd gekocht en met de liefde voor roze zat het sowieso al wel goed. Emotionele reacties bij opa en oma’s, verraste (schoon-)zussen en vriendinnen. Dit meisje is heel welkom.

gender-reveal-1Een zusje voor onze jongens, heel erg benieuwd wat er anders zal gaan zijn, wat precies hetzelfde… Mocht je nog een toffe meisjesnaam weten: schroom niet om ‘m te delen, want dat wordt een opgave van wereldformaat. Voor andere tips en trucs heb ik gelukkig Jessica. Die uiteraard al op een dochter gokte.

35 Comments

 • Reply Karin van Goethem 12 december 2018 at 19:38

  Zo leuk!!! Heel erg genieten met je gezin. Ik heb zelf ook 1 meisje en 2 jongens. Het is echt bijzonder ❤️

 • Reply Bellissa 12 december 2018 at 19:45

  Lieve Fleur, wat ontzettend bijzonder!!!
  Wat boft dat kleine meisje met die twee fantastische broers!
  Liefs Bellissa

 • Reply Mariëtte 12 december 2018 at 19:50

  Van harte gefeliciteerd! Een meisje, wat heerlijk! Ik heb toevallig ook na twee jongens een meisje gekregen. Ze heet Cathalijne en ze is sterk en slim en grappig en ontzettend lief. De jongens zijn dol op haar (en soms vinden ze haar irritant). Ze is inmiddels al 9 en haar broers zijn 13 en 14. Ik vind t een feest om naast die stoere mannen ook een meisje te hebben. We snappen elkaar vaak zonder woorden en we houden van dezelfde dingen. Ik hoop dat je nog echt kunt genieten van de tweede helft van de zwangerschap! Hartelijke groet, Mariëtte

 • Reply Simone 12 december 2018 at 19:56

  Wat leuk! Gefeliciteerd!
  Ik reageer normaal gesproken niet zo snel op n blog maar tijdens het lezen van de jongensnamen dacht ik meteen aan Wende. Gevolgd door Mette en Diede.
  Succes bij het vinden van een naam voor jullie meisje!

 • Reply Evelien 12 december 2018 at 20:02

  Gefeliciteerd!! Wij hebben, na een zoon, net ook een dochtertje gekregen. Ze heet Wies en ik moet zeggen dat ik dat ook wel bij Lode en Goof vind passen . Geniet lekker samen!

 • Reply Elke 12 december 2018 at 20:04

  Oh, ik wou dat ik 2 grote broers had om mij te beschermen!! Mijn dochters heten Flora en Alice, mocht je daar iets aan hebben.. Bes vind ik ook tof.

 • Reply Stephanie 12 december 2018 at 20:05

  Jaaa ik gok ook weer een keer goed! Wat fijn dat alles goed is en wat zal ze verwend en beschermd worden door haar grote broers, super! Geniet ervan en heel benieuwd straks naar de naam en alle mooie spullen

 • Reply Gertrud 12 december 2018 at 20:10

  Wat super leuk Fleur .. en Stijn natuurlijk en grote broers Lode en Goof! Wat je zegt, wat zal dit meisje een liefde krijgen

 • Reply Ingrid 12 december 2018 at 20:16

  Wauw gefeliciteerd
  Ikzelf ben een trotse moeder van 2 meisjes en een zoon
  Lekker losgaan op roze zou ik zeggen
  Onze meisjes heten Indy en Fé
  Succes met alles Fleur

 • Reply Annelies Dorsman 12 december 2018 at 20:26

  Wat heerlijk Fleur! Ja een meisje is anders! Zo leuk en bijzonder om het beide te mogen meemaken. Toen we nog niet wisten of Scott een jongen of meisje zou zijn, waren we nog niet echt bezig met namen. We hebben echt op de 20 weken echo gewacht. Maar stiekem wist ik wel al dat als het een meisje zou zijn, ik alles op alles zou zetten om de naam Romijn er doorheen te krijgen bij Hans. Nog steeds vind ik dat een te gekke naam. Maar ja. Paste niet meer bij Scott. Dan maar Skye ;-)!

 • Reply Kim 12 december 2018 at 20:29

  Geweldig! Van harte!

 • Reply Briggetje 12 december 2018 at 20:29

  Hartelijk gefeliciteerd !
  Geweldig !!!
  De naam Nore Of sare vind ik er mooi bij passen !

  • Reply Pleun 28 december 2018 at 11:25

   Oh leuk, ik heb een Nore. Ze is bijna 11. Ze is heel blij met haar naam.

 • Reply Sharon 12 december 2018 at 20:32

  Wat heerlijk dat alles goed is en wat een feest wordt dit! Geniet, tussen alle keuzes voor jullie prachtige huis door, enorm van deze zwangerschap! Liefs

 • Reply Carijn 12 december 2018 at 20:48

  Gefeliciteerd !!! Super leuk een meisje.
  Mijn dochter heet Lette . Stel je er een lief , zorgzaam , sociaal maar zeker pittig meisje bij voor
  Succes met de zoektocht naar dé naam voor jullie poppetje.
  En geniet van alles

 • Reply Ria en Ben Rademaker 12 december 2018 at 20:51

  Gefeliciteerd erg leuk

 • Reply Ria en Ben Rademaker 12 december 2018 at 20:53

  Leuk een meisje

 • Reply Felice 12 december 2018 at 20:55

  Joehoe gefeliciteerd! Met zelf een dochter en uit een groot meidengezin komend kan ik alleen maar zeggen: meisjes zijn tof!
  Naam-inspiratie genoeg: mijn dochtertje heet Vive (Vief en Viefje nu ze nog klein is), maar Cato en Fien vind ik ook leuk.
  Succes met alle voorbereidingen. Gelukkig is de badkamer al roze ;-).
  Liefs!

 • Reply Lotte 12 december 2018 at 21:03

  Ah wat een geluk dat er een gezond mensje in je buik zit!
  Ik vind Diede superleuk, Guusje, Daantje en natuurlijk Noor en Silke 😉

 • Reply Eef 12 december 2018 at 21:04

  Oh zo fijn!
  Mijn lijstje namen zijn Liv, Mel en Nora veel succes en plezier gewenst!

 • Reply Daan 12 december 2018 at 21:14

  Oooo een zusje voor de jongens wat heerlijk. En wat een prachtige taart!

 • Reply Sanne 12 december 2018 at 21:24

  He lieve Fleur,

  Wat een heel fijn nieuws zeg!
  Van een mannen huis naar een meisje erbij!

  Dik genieten!

  Lief, Sanne

 • Reply Stefanie Raven 12 december 2018 at 21:34

  Gefeliciteerd!! Wat ontzettend leuk om na twee jongens ook een meisje te krijgen en of het anders is ga je uiteraard zelf ervaren.
  Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat zelfs na drie meisjes de een totaal anders is dan de ander. De oudste (Josephine of ook heel vaak Fien genoemd) is stoer, lief, zorgzaam en een echte oudste zus. De tweede Naomi (met als tweede naam Sarah) is een echt ‘meisje-meisje’ (wat heel anders is als dat ik zelf ben, dus dat was en is nog steeds wennen ;)) en de laatste in het rijtje is Julianne die heel vaak Juul wordt genoemd. Ik vind lange namen erg mooi, maar kort ze ook erg graag in naar de vaak wat stoerdere variant.
  Ten slotte kregen deze meiden er begin dit jaar ook nog een broertje bij met de naam Pieter Jan Christiaan. En wat is het leuk om nu eens echte stoere jongens kleren te kunnen shoppen!!
  Fleur: hele goede zwangerschap en bevalling gewenst!

 • Reply Judith 12 december 2018 at 21:34

  Fleur! Gefeliciteerd! Wat leuk om na 2 jongens nu een meisje te verwachten!! Wat zal ze overladen worden door liefde van jullie, maar vooral haar broers!

 • Reply Sabien 12 december 2018 at 22:08

  Heerlijk, weer na denken over namen. Onze dochters heten Bibi en Mijntje. Nu verhuist met veel leuke jonge meiden in de buurt. Pippa en Saartje zijn wel de leukste uit de straat. Succes met het bedenken van een mooie naam.

 • Reply Anouk van Helmond 12 december 2018 at 22:22

  Ooh Fleur wat leuk!! Heel benieuwd hoe de meisjes versie van Lode en Goof er uit gaat zien!

 • Reply Danielle 12 december 2018 at 22:24

  Allereerst wat fijn dat alles goed was, hoe cliché misschien dit ook klinkt… en dan een meisje, wat zal ze op handen worden gedragen door haar grote lieve stoere broers en haar lieve mama en papa. Geniet ervan Fleur!

 • Reply Stella 12 december 2018 at 22:38

  Geweldig Fleur, van harte gefeliciteerd! Wat zullen Lode en Goof lieve broers zijn!

  tsja, en meisjesnaam… Stella ? haha

 • Reply Simone 12 december 2018 at 22:41

  Wat een superleuk nieuwtje om te lezen! Van te gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Hier was de zwangerschap van Keet ook iets wat er tussen neus en lippen er “ff bij kwam” maar ook zó bijzonder dat je 2 oudsten het veel bewuster mee maken omdat ze een tikkie ouder waren!
  Geniet tussen het klussen door van alle mooie momenten in je zwangerschap want voordat je het weet staat ze met hoge hakjes in een K3-jurkje voor de IPad dansjes te doen! groetjes uit Waalwijk van Guus voor Lode.

 • Reply Marieke (Pippilotta) 13 december 2018 at 14:23

  Wat enig! Het kersje op de taart GEELICITEERD en geniet van alle voorpret!

 • Reply Sanne 13 december 2018 at 20:47

  Wat ontzettend leuk, een klein schattig meisje erbij! Wat een rijk gezin!
  Gefeliciteerd alle 4!!

 • Reply Esther 15 december 2018 at 12:27

  Hoera!! Wat bijzonder!
  Ik vind bij Lode en Goof iets met een ‘ie’ wel mooi zoals Niene of Pien, maar ook Guusje, Pleun of Minne vind ik heel mooi

 • Reply Leon 29 december 2018 at 15:33

  Van harte gefeliciteerd! Wat leuk jullie eerste dochtertje. En de kleine mag blij zijn dat ze twee grote broers heeft die naar haar om mogen kijken. Heel veel geluk samen en nogmaals gefeliciteerd. https://www.onlineparketshop.nl/

 • Reply Marije 4 januari 2019 at 20:43

  Wauw wat leuk! Ook wij kregen na 2 jongens een meisje, heel bijzonder. En reken maar dat ze straks 2 bodyguards heeft, hoe stoer is dat wij gaven haar een naam die je niet veel hoort, misschien vinden jullie het ook leuk: Minthe

 • Reply Jette 12 januari 2019 at 16:55

  Linde, lene, Rixte, Fardouw, Jitte, Jette… Zit er een leuke naam tussen?

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën