uit

koninklijk plukken

28 april 2018

tulpen-plukken-5“Voor twee euro onbeperkt plukken” is voor ons een aankondiging die niet te weerstaan is. Oké, de voorjaarsbloeiers zijn op hun retour, maar Lode en Fleur voelden zich koningen te rijk (hoe toepasselijk op Koningsdag!). Uit de pluktuin van Mieke kwamen al de meest prachtige zomerboeketten – echt we kunnen niet wachten tot de weelderige leeuwenbekken, dahlia’s en zinnia’s weer klaarstaan voor onze snoeischaren.

tulpen-plukken-4tulpen-plukken-7Lode deed zijn best. Plukte voor zichzelf een kort bosje voor op zijn vensterbank en toen hij daarmee klaar was moest natuurlijk ook oma Marina verwend worden “want die houdt toch net zoveel van bloemen als wij?” De mand was bijna te zwaar om te tillen na een poosje fanatiek selecteren en plukken, maar het is zo moeilijk om te stoppen! De vele soorten narcissen gingen ook mee naar huis. Jammer genoeg kunnen ze niet samen met de tulpen in een vaas omdat er een soort gif in de stelen zit. Maar er was genoeg om veel soorten boeketten te maken en het een en ander te verdelen over de keramiekverzameling.

tulpen-plukken-2tulpen-plukken-3Pure kunst die narcissen. En een heerlijk huisparfum als bonus. Nog even volop van het voorjaar genieten, en dat allemaal voor twee hele euro’s. Dankjewel Mieke!

tulpen-plukken-1tulpen-plukken-6

4 Comments

 • Reply Kelly 29 april 2018 at 20:30

  Wauw!!! Ook hier aan het wachten tot de pluktuinen in de buurt openen! Ik weet zeker dat Jip het fantastisch zal vinden om de mooiste bloemen te zoeken!

 • Reply Sanneke 30 april 2018 at 17:14

  Mijn tulpenkweker heeft dit jaar voor het een tulpenpluktuin. Nog twee weken plukken. Zó leuk! Helaas geen andere pluktuin in de buurt voor zover ik wert

 • Reply Emma 30 april 2018 at 22:42

  Wat een plaatjes…!

 • Reply Gertrud 1 mei 2018 at 16:05

  Ooooh wat een schatten op die kast zeg, prachtig maar de foto van Lode is het allermooist.

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën