thuis

kokoskoek

21 oktober 2015

Kokoskoek - liggendAls dank voor de foto’s van het tienjarig bestaan van Engel. kreeg ik van Sabien deze prachtige bamboe (taart-)schaal uit de nieuwe bamboe collectie, die vanaf nu verkrijgbaar is. Deze bestaat uit onder andere bordjes, dienblaadjes, kindersetjes met hele gave printjes en uni kommetjes die overal bij passen. Én deze schaal, die je uiteraard voor verschillende doeleinden kunt gebruiken: pizza snijden, hapjes serveren en met een verzameling toffe vaasjes erop lijkt hij ons ook erg leuk. Ik ging afgelopen weekend voor een heerlijke kokoskoek naar een recept van de Bakbar.

Wil je deze koek ook bakken? Dan heb je het volgende nodig: 200 gram witte basterdsuiker, 200 gram kokos, 50 gram bloem, 100 ml water en twee eieren. Dit alles goed mengen met de mixer. Vervolgens het mengsel in een ingevette springvorm 25 minuten bakken op 180 graden. Super simpel en snel, dus ideaal voor de woensdagmiddag. Geniet ervan!

Kokoskoek - staand

16 Comments

  • Reply Kelly 21 oktober 2015 at 11:00

    Prachtige schaal! De kleurtjes passen perfect bij jou thuis! En die koek….mmmm. Ik geloof dat ik straks maar eens ga bakken!

  • Reply Roos 21 oktober 2015 at 12:56

    Klopt het dat wanneer je alle ingrediënten mengt, je nog steeds een droog mengsel hebt? Of moet er dan nog meer water bij?

  • Reply Alet 21 oktober 2015 at 13:42

    Prachtige schaal en het recept ga ik onthouden, die lijkt me heerlijk!

  • Reply Roos 21 oktober 2015 at 14:00

    De kokoskoek net uit de oven gehaald en zoals ik al vermoedde, zijn de ingrediënten ook in de oven niet samengesmolten. Kan het zijn dat je de verkeerde hoeveelheid kokos in je recept hebt genoemd? Ik denk dat het eerder 100 gram moet zijn. Hoop het juiste recept nog te ontvangen want het leek mij erg lekker!

    • Reply Kelly 21 oktober 2015 at 15:24

      Hoi Roos,

      Bij mij is het wel goed gegaan met deze verhoudingen! Flink mixen en dan wordt het een vrij stevige, maar nog wel iets vloeibare mix. Succes!

  • Reply Stephanie 21 oktober 2015 at 14:15

    Die Sabien blijft maar mooie dingen maken! Prachtig is je taartschaal en de kokoskoek ga ik zeker uitproberen!!

  • Reply Julie 21 oktober 2015 at 17:31

    oeh deze wil ik ook gaan maken. 1 keer zo en 1 keer

    • Reply Julie 21 oktober 2015 at 17:31

      oeh deze wil ik ook gaan maken. 1 keer zo en 1 keer wellicht met honing of kokosbloemsuiker

  • Reply Babette | StudioBabsie 21 oktober 2015 at 20:38

    Oeh dit klinkt wel heel lekker! Dat wordt binnenkort weer een keer bakken! 😉

  • Reply Vicky - Stijl Habitat 21 oktober 2015 at 21:22

    Kokos is niet echt mijn ding…maar de taartschaal: dikke liefde ❤️

  • Reply Ingrid 22 oktober 2015 at 16:07

    Mmmhhh lekker ik ga hem zeker uitproberen.
    Jammer dat ik ziek op bed lig jes ander’s had ik effe een bakkie gedaan bij je

  • Reply Ingrid 22 oktober 2015 at 16:45

    Erg mooie schaal bofferd

  • Reply Ilse 22 oktober 2015 at 19:13

    Wat een mooi plaatje met fijne kleuren! Net deze heerlijke kokoskoek gemaakt. Bedankt voor het recept. Dat wordt smullen!

  • Reply By Marloes Thuis 24 oktober 2015 at 08:53

    Prachtige taartschaal! En dat recept… Mmm… klinkt heerlijk en makkelijk te maken dus die gaan we zeker een keertje uitproberen! Fijn weekend…

  • Reply Stella 25 oktober 2015 at 21:15

    Dit recept ga ik binnenkort ook maar eens uitproberen. Lijkt me heerlijk!

    • Reply PRCHTG 30 oktober 2015 at 23:47

      Doen hoor, is echt lekker! 🙂

    Leave a Reply

    over ons

    Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

    Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

    blogger voor

    Meest recente berichten

    Categorieën