thuis

koken op zes vierkante meter

9 oktober 2015

Keuken - liggendOké, bijna zes en een halve vierkante meter. Zo groot, of eigenlijk zo klein is onze keuken. Compact zou ik hem liever noemen, en van alle gemakken voorzien. Een oven voor alle lekkere taarten die gebakken worden en een vaatwasser om te vullen met alle daarvoor gebruikte middelen. Hoewel ik altijd vreselijk mijn best doe om hem zo leeg mogelijk te houden kan ik leuke keukenspullen – dienbladen, kookwekkers en opbergbakjes – nooit weerstaan.

Keuken - staand nieuw2Zo kocht ik voor de koffie de mooie pastelkleurige doosjes van Normann Copenhagen en nam ik verschillende kleine bamboe dienblaadjes mee bij Lagerhaus, want die staan zo gezellig met een kopje koffie en wat lekkers erop. Ach, je kent alle excuses om overbodige dingen te kopen wel. In de grote glazen Rumtopf pot (jaren geleden bij de kringloop gekocht) voor het raam zitten áltijd marshmallows, die vinden we allemaal lekker, maar niet zó lekker dat ze binnen twee dagen op zijn! Ook de fruitschaal is goed gevuld, we hebben er zelfs twee, want per week persen we 40 perssinaasappelen. Een van mijn moeder overgenomen gewoonte!

Keuken - staand nieuw1Keuken - staand nieuwIk hou van bakken, maar heel eerlijk…uitgebreid koken is niet echt mijn ding (ook dat heb ik van mijn moeder). Nieuwe dingen, mits eenvoudig, uitproberen vind ik wel erg leuk. Vooral soepjes zijn favoriet. Zo maakte ik laatst een doperwtensoep met yoghurt en munt. Lekker, snel en met eenvoudige ingrediënten, hoewel Brenda hem aanprijst als een heerlijk voorjaarssoepje vind ik soep echt een herfstding. Wat is er nou fijner dan na een fikse wandeling door een kleurrijk bos in het hoekje van de bank te kruipen met een dampende kom soep en vers stokbrood?

Keuken - staand nieuw3

7 Comments

 • Reply Stephanie 9 oktober 2015 at 21:35

  Ohhh! Mooi Jessica! Ik hou zo van soepjes in de herfst :)!

 • Reply Judith 9 oktober 2015 at 22:50

  Mooie fijne keuken!!! En krijg meteen zin in soep ☺️
  X

 • Reply Brenda (kookt) 10 oktober 2015 at 08:40

  Wat een heerlijk plekje om te koken en wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Het doperwtensoepje mag van mij ook in de herfst hoor 🙂

  • Reply PRCHTG 11 oktober 2015 at 12:14

   Hahaha, Brenda! Wat super leuk dat je reageert! 🙂 Bedankt voor de complimenten!

 • Reply Gertrud 12 oktober 2015 at 18:54

  Ziet eruit als een fijn en goed functionerende keuken;-) En die spekkies, mmmm.
  Hier zijn man en ik fan van zo’n soort soepje, van tuinbonen met even kort gebakken spekjes erdoor. Helaas vinden de kids er niks aan. Tssss. Fijne avond.

 • Reply Suus 15 oktober 2015 at 13:21

  Wauw wat prachtig! Klinkt klein maar oogt helemaal prima. Mooie kleuren ook zeg. Heel rustgevend maar ook gezellig. Leuk zo’n kijkje in je keuken. 🙂

 • Reply Sasje 17 oktober 2015 at 21:11

  Vind het een ruime keuken hoor. De mijne is de helft 😉 en zeker niet zo mooi!

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën