thuis

kokedama’s

26 november 2015

Kokedama - liggendIn de erker staan al sinds tijden dezelfde groene flessen, ik verzamelde ze door de jaren heen. Ze staan daar het allermooist, genieten de hele dag van de zon en lijken daardoor licht te geven. Boven deze fraaie verzameling hangen tegen kerst papieren kerststerren mét lampjes, maar nu hangen er kokedama’s met orchideeën. En wat hangen ze daar fijn! In het winterzonnetje zijn de fragiele bloemen bijna doorschijnend, echt genieten!

Kokedama 1 - staandWij kregen ze bij de trendlunch, maar een kokedama – letterlijk ‘mosbal’ – is eenvoudig zelf te maken. Op de website van ‘Mooi wat planten doen’ vind je een praktische DIY. Wil je wat inspiratie opdoen? Op Instagram zagen wij ze al voorbij komen bij Yvonne en ook Wimke schreef er al eens over. Zwevend zijn ze natuurlijk het allermooist (ik droom van kokedama’s boven mijn bad), maar ze doen het ook super op een leuk schoteltje of in een glazen pot. Mocht je zelf een poging wagen, vergeet ons niet te taggen. Wij zijn altijd reuzebenieuwd naar jullie creatieve uitspattingen.

Kokedama 2 - staand

5 Comments

 • Reply Stephanie 26 november 2015 at 20:22

  Ohhh <3

 • Reply Judith 26 november 2015 at 20:55

  Super mooi!! Ik ga het ook maar eens proberen!!

 • Reply Wimke 26 november 2015 at 21:59

  oooh wat prachtig! Met een orchidee is ook een goed idee. Ontzettend lief dat jullie me noemen.
  Dikke X

  Wimke

 • Reply Ellen 7 december 2015 at 21:28

  Bijzonder leuk, en het is nog mooier als je ze met dik visdraad ophangt, dan lijken ze helemaal te zweven…

 • Reply fluitenkruid – PRCHTG 12 mei 2016 at 19:08

  […] wat grote exemplaren, die ik thuis in mijn grote glazen flessen schik. Het is inmiddels een flinke verzameling en elk jaar denk ik wel een paar keer ‘ik ga ze wegdoen’, tot het voorjaar is. Dan […]

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën