thuis

denim drift

18 september 2016

flexa-1-liggend‘Een kleur waarmee je alle kanten op kan’, zo presenteert Flexa ‘Denim Drift’, de trendkleur van 2017. Creative Director Heleen van Gent legt uit dat we de kleur blauw elke dag overal tegenkomen: denk aan de lucht of de vele spijkerbroeken die we dragen. Dit jaar zullen ook de muren blauw gaan worden. Een internationaal team van specialisten stelde Denim Drift samen en het Global Aesthetic Center maakte vier onderliggende thema’s waar de kleur er steeds weer anders uitziet. Zo is er het palet ‘Shared Individualism’  waarbij warme kleuren en heldere neon met zachtroze wordt gecombineerd. Je snapt dat met name dit palet ons erg aanspreekt!

flexa-2-staandWij zouden PRCHTG niet zijn als wij niet voor een eigen variant gingen, want toen wij de nieuwe kleur van het jaar zagen wisten we het meteen: hier moet okergeel en koraalrood bij. En dus gingen wij – nog high van het winnen van de DMBA, niet van de verf, want die rook wonderlijk genoeg bijna lekker – aan de slag. Bij de eerste foto’s – waarop vooral veel geel voorkomt – waren we meteen dolenthousiast! Flexa heeft gelijk, Denim Drift is een ongelofelijk veelzijdige kleur.

flexa-5-staandEn omdat wit keramiek met bonte bloemen altijd een goed idee is exposeerden wij ze op de ombouw van osb, die we in een vloek en een zucht in dezelfde prachtige kleur als de wand verfden. Hou jij van wat meer ingetogen, kies dan voor verschillende tinten blauw en wissel dat af met friswit, succes gegarandeerd.

flexa-1-staandTegen alle verwachtingen in combineert deze kalme grijsblauwe tint zelfs goed met het petrol in de plaid van orange or red. Zoals de kleur ook steeds veranderde wanneer de zon naar binnen scheen of wanneer de ochtend overging in de middag, zo paste het blauw ook steeds perfect bij de andere kleuren en schakeringen die we toevoegden.

flexa-4-staandEen jeanskleurig jurkje, een valer geel kussen, het wat groenere petrol, knallend – bijna neon – koraalrood, smetteloos wit en diep okergeel. Wij konden niet meer stoppen met schuiven, combineren en mixen. We hebben ook nog een verrassende tweede kleurencombinatie gemaakt, die delen we later met jullie. Nog meer benieuwd zijn we naar al jullie uitspattingen! Wij zijn ervan overtuigd dat Denim Drift in ieder huis een perfecte kleur kan zijn. Twijfel je? Installeer dan de gratis Visualizer app of bestel via Flexa een kleurtester om alvast een klein stukje blauw te toveren en kijk ook zeker eens naar de samengestelde thema’s. Maar laat je vooral verrassen door de onbegrensde mogelijkheden.

Deze blogpost werd gemaakt in samenwerking met Flexa.

flexa-3-staand

8 Comments

 • Reply Ingrid 18 september 2016 at 10:27

  Heel erg mooi

 • Reply Greet 22 september 2016 at 16:03

  Echt prachtig! Jullie hebben mij overtuigd! Ik ga aan de hand van de kleurnummers alvast de kleur laten mengen.

  Groetjes,
  @styleandsugar

 • Reply jessica 26 september 2016 at 11:48

  Leuk! Waar komen de vaasjes vandaan?

 • Reply and the award goes to… – PRCHTG 2 oktober 2016 at 19:07

  […] denim drift […]

 • Reply Denim Drift – color of the year 2017 for interiors 11 juli 2017 at 15:37

  […] – 2 – 3 – […]

 • Reply Denim Drift - colore dell'anno 2017 per gli interni - Interior Notes 13 oktober 2017 at 14:52

  […] – 2 – 3 – […]

 • Reply heart wood – PRCHTG 16 oktober 2017 at 18:40

  […] met Flexa. Vorig jaar gingen we ook aan de slag met de kleur van het jaar, Denim Drift (deel 1 en deel 2). Het prachtige beddengoed is van La cerise sur le gateau en werd ons door Imke van […]

 • Reply een nieuwe kamer voor Danee – PRCHTG 18 december 2017 at 07:24

  […] inmiddels een hele collectie blogs samen met dit verfmerk gemaakt. Herinner je je bijvoorbeeld Denim Drift nog? Of de verzameling bonte kastjes? En Jessica toverde haar werkkamer ook al eens Lush […]

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën