thuis

kast op maat

1 april 2017

entree-3Vink! Als in: we konden weer een ‘klus(je)’ van onze lijst afstrepen. In één van mijn laatste blogposts vertelde ik dat deze behoorlijk lang is. Ik krijg dan vaak de neiging om vanalles tegelijk te doen, waardoor niks af is en het overal een bende is. Niet slim dus! Met twee linkerhanden kom je sowieso niet zo heel erg ver en dus was ik dolgelukkig dat ik iemand vond die in de nis van het entree een kast op maat wilde maken.

entree-2Ik wist precies wat ik wilde, ik pinde me in de aanloop naar het nieuwe huis namelijk helemaal suf. De kast – gemaakt van underlayment – moest genoeg ruimte bieden aan onze jassen (je gelooft me niet bij het zien van deze foto, maar dat zijn er aardig wat) en de schoenen die dagelijks gedragen worden moesten uit het zicht opgeborgen kunnen worden. Evenals alle sjaals, mutsen en handschoenen. Zo geschiedde en zie hier het eindresultaat:

entree-4Degene die mij goed kennen weten dat ik van koopjes houd, zo werden de Muuto manden in de sale bij Depot Rotterdam (echt bezoeken als je een keer in de buurt bent) gekocht en bleken de afgeprijsde Hay hangers er super goed bij te kleuren. Kijk, daar wordt een mens blij van! De knop op de kastdeur is een Muuto dot, een geliefd accessoire van Fleur en mij. Om verkleuren van de kast te voorkomen lakte ik hem af met een transparante lak met UV-filter. Ik zou zeggen: op naar de volgende klus!

entree-1

10 Comments

 • Reply Kelly 1 april 2017 at 19:58

  Heel erg tof geworden!

 • Reply Babbe 2 april 2017 at 12:58

  Wat mooi, echt prachtig! Ik kreeg laatst een dressoir van underlayment cadeau. Wat is dat materiaal een genot, he? 😉

 • Reply Lotte Keunen 23 juni 2017 at 20:57

  Wat zijn al de verschillende verbindingen die je voor de platen hebt gebruikt?

  • Reply PRCHTG 25 juni 2017 at 20:29

   Hey Lotte, bedankt voor je bericht! Het zijn geen bijzondere verbindingen, hij is aan de buitenkant geschroefd en vervolgens in de nis geduwd, daarom zijn ze niet te zien! Hoop dat je hier wat aan hebt!

 • Reply Enny 17 juli 2017 at 22:24

  Heel mooi inderdaad! Ik ben op zoek naar iemand die zoiets als dit kan maken.

 • Reply saskia 20 november 2017 at 13:29

  Heel erg mooi! Je hebt verschillende soorten underlayment. Welke heb je gebruikt?

  • Reply PRCHTG 21 november 2017 at 17:40

   Uuuuuh, goede vraag, zoeken we even op! 😉

 • Reply Miranda 28 november 2017 at 15:49

  Hi, super gaaf! Dat wil ik ook haha. Hoe groot is jouw muuto knop en wat is de afmeting van de kast? Ben benieuwd!

 • Reply Evelien 17 december 2017 at 21:23

  Ik vind de kast prachtig! Mag ik vragen hoe groot de ruimte bij jullie is waar hij in geplaatst is?

 • Reply Thera 27 januari 2018 at 16:10

  Wat een super kast! Wij willen er ook een maken. Waar heb je je hout gekocht? En wat voor hout is het?
  Groet

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën