thuis

huup huup barba-nuukk

23 januari 2015

Nuukk - liggend1Bordjes! Ze werden de afgelopen jaren in groten getale het huis in gesleept. Groot en klein, oud en nieuw, van melamine en porselein: bordjes zijn altijd fijn. Sommige staan in de kast en komen eruit als er een lekker taartje is gebakken, een stukje kaas wordt genuttigd of als er van een chocolaatje wordt genoten.

Andere exemplaren zijn speciaal om aan de muur te hangen, vintagebordjes voorzien van een ‘nieuwe’ illustratie. Zo is het bordje met de pauw van Nina in Vorm (gekocht tijdens de allereerste Yvestown fair) en het bordje met het roze hartje erop is een ontwerp van Studio klein geluk. Ze hebben al op verschillende plekken in huis gehangen en gecombineerd met het klokje van Elke van den Berg of een toffe Storytile vervelen ze nooit.

Nuukk---staandToen we laatst in de sale van Een nieuw avontuur (helaas houdt Martine nu een korte pauze) tegen de porseleinstickers van Nuukk aan liepen, lagen ze met één klik in het virtuele winkelmandje. Niet veel later werd een gekringloopt bordje kundig voorzien van zwarte en groene ‘wybertjes’. Vormpjes uitknippen, in water weken en een plekje geven op het bord. De volgende dag even twee keer afbakken in de oven en hopla, een zelf gedecoreerde bordje. En omdat we de smaak te pakken hadden bleven we nog even plakken.

Nuukk - liggend2Vooruit, voor op die schattige kleine schaaltjes maakten we ook nog zelf bonbons. ‘Schuldgevoelvrije bonbons’ werden ze genoemd en dus waren we om. Je maakt ze eenvoudig (want dat is een must) van dadels, walnoten, pure chocola en kokos. Hoe? Dat lees je hier.

Fijn weekend!

1 Comment

 • Reply Lizet 22 februari 2015 at 13:19

  Wat geinig! Ik heb allemaal wit servies, dit is perfect om het wat op te leuken!

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën