thuis

herfstslingers

22 september 2017

herfstblaadjes-1‘Toverblaadjes’ zorgen ervoor dat we tijdens onze vele wandelingen een doel hebben. Zo rood mogelijk of juist eentje met geel en oranje en groen door elkaar. Ook dennenappeltjes en gekke stekelballetjes, kitscherige gevlamde bladeren of besjes verdwijnen in onze verzameltas. Lode komt bekaf thuis van zijn eerste weken op de basisschool en knapt zienderogen op van een rondje “herfst zoeken”. Verspreid door het huis zijn inmiddels de nodige herfsthoekjes ingericht, maar deze slingers zijn favoriet: simpel en kleurrijk, Lode zorgde voor de gewenste volgorde door mij de blaadjes aan te geven en ik wikkelde met de ijzerdraadjes.

herfstblaadjes-2De vogeltjes op de kast zijn gemaakt van eerder gebruikt hout (armleuningen of tafelpoten). Ontwerper Lars Beller Fjetland recyclet oud meubilair tot zijn Re-turned Birds. Jeanine van conceptstore Bryggen waar wij deze pronkstukken vonden, selecteert haar collectie op duurzaamheid. Alles in haar shop is sowieso ontworpen of gemaakt in natuurland Noorwegen waar ambachtelijke techniek moeiteloos samengaat met modern design. Ze verkoopt er ook de prachtige lamswollen plaids van Røros, we zouden er zo onder willen kruipen. Jeanine houdt een blog bij waar ze vertelt over de levensverhalen van de producten, zo krijgt datgene wat je bij haar koopt nog meer betekenis.

herfstblaadjes-3In de zomer zien we stiekem best op tegen de naderende herfst, met name de kou en nattigheid die daarmee gepaard gaat. Maar als hij dan echt zijn intrede doet, met alle typerende kleuren en geuren, genieten we er toch volop van. Vooral wanneer de zon dapper door schijnt en we zonder jas tussen de vallende blaadjes kunnen schuifelen.

Met een dikke dankjewel voor Jeanine Dekker van Bryggen.

1 Comment

 • Reply Susanne 23 september 2017 at 07:12

  Ohhh, die vogeltjes zijn écht WAUW!
  De herfst is absoluut mijn favoriet.

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën