thuis

heart wood

16 oktober 2017

flexa-heartwood-5Wij gokten op een groene tint en hoopten op een roze. Vorig jaar blauw, jaar ervoor geel, zou dus zomaar kunnen. Maar het werd een kleur die we lastig konden – en kunnen – duiden. Zelf noemt Flexa het ‘vergrijsd roze’, een kalmerende en serene kleur uit de natuur. Het roze zien wij nauwelijks terug, meer een mix tussen lila, grijs, taupe. Een kleur die met ieder zonnestraaltje mee verandert.

flexa-heartwood-8aflexa-heartwood-1De slaapkamer van Fleur was aan de beurt. Gewoon, alle muren Heart Wood. Eerst werd het mintgroene Ferm Living behang dat achter het bed zat gespaard, maar dat bleek al snel een mismatch. Diep ademhalen en hupsakee, twee lagen verf eroverheen, voor alle zekerheid. De extra matte muurverf dekt namelijk als een malle, maar de gouden lijntjes wilden we per se niet terug kunnen zien. Het verven is een klusje van niks, maar dan… Hoe combineer je zo’n nieuwe kleur? Het bleek dat alle grauwe, vergrijsde kleuren die al in de kamer aanwezig waren prachtig matchten. Het groene Block-tafeltje, de wasmand in diezelfde grijsgroene tint, de Muuto dots. Bij het bestuderen van de vier paletten die Flexa samenstelde, bleek dat we van ‘Elegant Comfortabel’ het meest blij werden. Een toefje oker, framboosrood, lichtroze.

flexa-heartwood-3flexa-heartwood-2We experimenteerden met mengen: Heart Wood als basis, een flinke klodder Vibrant Red erdoorheen en de kleur voor het Ikea-opstapje was geboren. De uitgebloeide hortensia’s uit de tuin herbergden precies deze schakeringen en bevestigden dat wij echt het vrolijkst werden van deze roze touch.

flexa-heartwood-4flexa-heartwood-7Natuurlijk waagden we ook een stapje buiten onze comfortzone. Donkerblauw (Dazzling Night) en grijs (Grey Splendor) met het aanwezige groen en de Heart Wood muur: spannend, mooi, maar niks voor ons. De luxe uitstraling van fluweel past wel echt perfect in het geheel. Misschien omdat de kleur van het jaar door het kleurveranderende karakter nogal ‘velvet’ aandoet. Ook wilden we weten hoe Heart Wood op Heart Wood uit zou pakken. Jessica drukte daarvoor een oud stoeltje uit de keuken van haar vaders kantoor – bedankt pap! – achterover en zie hier het eindresultaat. Geslaagd, als wij het mogen zeggen! Leuk dat je ons uitdaagde, Interiorguide.

Wij zijn heel benieuwd wat jij van de kleur van het jaar 2018 vindt, laat je gezellig een reactie achter?

flexa-heartwood-6Deze blogpost is een samenwerking met Flexa. Vorig jaar gingen we ook aan de slag met de kleur van het jaar, Denim Drift (deel 1 en deel 2). Het prachtige beddengoed is van La cerise sur le gateau en werd ons door Imke van Studio Vindingrijk toegestuurd. Haar agentschap vertegenwoordigt veel van onze lievelingsmerken. De fluwelen kussens zijn van Ontwerpduo voor Puik. De krans met vers eucalyptusblad boven het bed is verzorgd door Blomsterkrans. Chantana en Bineke maken op de basis van een handgevlochten wilgenkrans afhankelijk van het seizoen de meest prachtige creaties. 

23 Comments

 • Reply Kelly 16 oktober 2017 at 19:36

  Prachtige foto’s! Jullie hebben er een mooi geheel van gemaakt. Moet wel nog steeds een beetje wennen aan de nieuwe Flexa kleur, maar jullie hebben er echt iets tofs van gemaakt!

  • Reply PRCHTG 16 oktober 2017 at 19:42

   Dankjewel lieve Kelly! We snappen dat je moet wennen, maar we weten zeker dat hij ook bij jou goed tot zijn recht zou komen met grijs en misschien wat groen erbij. Het is echt wel een fijne basiskleur. Of kozen jullie al wat anders voor het nieuwe huis?

 • Reply Marrit de Lang 16 oktober 2017 at 19:50

  Heel mooi geworden! Ik vind het ook een lastige kleur en met deze post blijkt maar wel waarom: op elke foto is-ie anders 🙂 Prachtig gecombineerd!

  • Reply PRCHTG 16 oktober 2017 at 19:54

   Dankjewel Marrit! Het is ook een kleur die zich niet laat nabewerken ontdekten we.. maar het laat zo inderdaad perfect zien hoe hij steeds weer verandert!

 • Reply Marcha 16 oktober 2017 at 20:36

  Ik vind de kleur van het Ikea opstapje wel mooi ik geloof niet dat ik fan ben van de kleur van het jaar. Maar eerlijk is eerlijk: jullie hebben er weer iets prachtigs van gemaakt!

  • Reply PRCHTG 17 oktober 2017 at 06:57

   Wat lief dat je reageert Marcha, leuk om te lezen dat je onze missie geslaagd vindt!

 • Reply Greet 16 oktober 2017 at 21:01

  Ik vind het super geslaagd! 🙂

  • Reply PRCHTG 17 oktober 2017 at 06:57

   Gelukkig! Dat vinden we fijn om te lezen! Dankjewel X

 • Reply Manon 17 oktober 2017 at 06:53

  Helemaal ver-PRGTCH-d en geweldig gelukt! Mooi om te zien ook hoe de kleur ‘verloopt’ op de foto met de krans. Magisch bijna!

  • Reply PRCHTG 17 oktober 2017 at 06:58

   Lieve Manon, wat een mooi werkwoord 🙂 en wat een lieve woorden, dank daarvoor. Het is een kleur die zich bijna niet laat nabewerken, maar daarom toont hij ook de veelzijdigheid. Leuk dat je reageerde! X

 • Reply Gertrud 17 oktober 2017 at 14:10

  Wat zijn de foto’s met de bloemen en de krans prachtig mooi! En inderdaad wat maakt het licht op iedere foto een andere kleur van Heart Wood. Maar door deze combinaties is het wel helemaal jullie kleur geworden, knap!

  • Reply PRCHTG 23 oktober 2017 at 19:52

   Dankjewel Gertrud! Al doende ontdekten we de veelzijdigheid en mogelijkheden, was een leuke shoot!

 • Reply Stella 18 oktober 2017 at 19:09

  kijk, zoals net gezegd op IG: supermooi (hier).
  Ik vrees, al zou ik de stap durven zetten, dat mijn man heel boos wordt 😛

 • Reply Engelien 20 oktober 2017 at 18:58

  Wij hebben hem gekocht voor onze slaapkamer in het nieuwe huis, en hopelijk zit hij er volgend weekend op.
  Bedankt voor de inspiratie qua kleurtjes die er mooi bij passen. Het is bijzondere kleur, en vind het erg spannend hoe het uit gaat pakken straks.

  • Reply PRCHTG 23 oktober 2017 at 19:52

   Wat spannend joh! We zien graag foto’s van het eindresultaat, benieuwd!

 • Reply Leon 24 oktober 2017 at 01:08

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt.. ik ben helemaal verliefd op de kleuren die je hebt gekozen.. de juiste verf kleur is zo belangrijk om een de juiste sfeer te creëren in je huis. Heel mooi!
  https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/balterio/tradition-quattro/

  • Reply PRCHTG 26 oktober 2017 at 07:55

   Wat een fijne woorden. En je hebt gelijk, donkere, sferische kleuren zorgen meteen voor het goede gevoel!

 • Reply Floor 24 oktober 2017 at 17:56

  Prachtig! Maar waar is dat leuke hang lampje van?

  • Reply PRCHTG 26 oktober 2017 at 07:54

   Dat is er eentje van Menu! Dankjewel voor je compliment!

 • Reply een nieuwe kamer voor Danee – PRCHTG 17 december 2017 at 20:13

  […] zee. Een hele prettige ‘verblauwde’ groen die het ook samen met de kleur van het jaar (Heart Wood) heel goed doet volgens het palet ‘a welcome home‘. Het bed is met een tint uit […]

 • Reply dusky pink – PRCHTG 9 februari 2018 at 13:51

  […] zusje uit de familie. In de zachtroze (lila, kijk maar eens hoe fijn de Flexa kleur van het jaar Heart Wood er bij past!) tint een elegante uitbreiding van de collectie. Wat helemaal tof is: deze Dusky Pink […]

 • Reply Martine 13 februari 2018 at 22:42

  Inderdaad, wat mooi!
  De sfeer die de kleur oproept is er eentje van warmte, chique en elegant.
  Ik hou van het vergrijsde wat ik erin zie en de combinatie met okergeel vind ik prachtig……
  Weer inspiratie erbij!

 • Reply Marloes 27 augustus 2019 at 08:27

  Hoi, ik ben al lang op zoek naar de juiste kleurencombi voor mijn woonkamer. De onderste foto, wat zijn de namen van de andere kleuren (donkerblauw/blauwgrijs)? Ik kan het net niet lezen .
  Echt prachtig net als jullie resultaat!

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën