thuis

haarlem

15 juli 2016

Haarlem 6 - liggendEen dagje shoppen beginnen we standaard met een kop koffie en wat lekkers. Ik liet mij door Femke van Fika & Fest vertellen dat je dat in Haarlem nergens beter doen dan bij op het terras van Native in de Breestraat. Ze hebben een goed gevulde gebaksvitrine met daarin het lekkerste bananenbrood dat ik ooit proefde! Je kunt er terecht voor een heerlijke lunch of om even te werken, je kunt er namelijk gratis gebruik maken van het WiFi.

Haarlem 4 - liggendTegenover Native zit de toffe bloemen- en plantenzaak ‘Klavertje Vijf‘, hier kun je terecht voor een fantastische bos bloemen of een hippe pilea. Of wat dacht je van die prachtige, grote vijgenboom? In het nieuwe huis zou ik die best een mooi plekje op de badkamer willen geven. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan het winkeltje naast Native: Petit Depot, bijvoorbeeld om een vaasje van Foekje Fleur te kopen.

Haarlem 5 - liggendHaarlem - staandWe wandelen verder door één van de groenste straatjes van Haarlem, is het geen plaatje? Deze mooie, oude stad heeft naast een fantastische Sissy Boy ook een hele mooie Vanilla, uiteraard kun je ook H&M, Zara, Waar! en Flying Tiger bezoeken. Daar kiezen wij deze zonnige donderdag natuurlijk niet voor.

Haarlem 1 - liggendWe brengen wel een bezoek aan Number Nine op de Korte Houtstraat. Zij hebben in deze gezellige straat twee winkels, deze en een sneakershop (waar ze nu een hele fijne sale hebben). Maar onlangs openden ze ook hun deuren op de Kruisstraat. Extra fijn, je kunt ook online bij ze shoppen!

Haarlem 2 - liggendMijn mannen zijn helemaal wild van steppen en skaten, dus ik móest Revert 95 in, dat snap je. Hier kun je terecht voor de coolste schoenen en slippers, gave rugzakken en ze voeren een ruim assortiment aan skateboards. Onze favoriete merkjes shop je bij Kunstcentrum Haarlem (kunstuitleen) op de Gedempte Oudegracht, deze geweldige houten lamp van Normann Copenhagen gaat – in de blank houten versie – ook op de wishlist.

Andere must-visits: Conceptstore Portrait, Ottomania (voor de zachtste hammandoeken en sprookjesachtige lampen), Foof, Mashed concept store en de vernieuwde Dille & Kamille. Een perfecte daghap eet je in de binnentuin van Jacobus Pieck. Noteer ook alvast 11 september in je agenda, dan is het weer goed toeven op het Seinfestijn.

Haarlem 3 - liggend

 

3 Comments

 • Reply Caro 16 juli 2016 at 10:27

  En vanaf nu is “Gather” geopend op donderdag t/m zondag in het oude V&D gebouw in Haarlem.
  En mooi warenhuis voor startups, jonge ontwerpers en ondernemers. Waar evenementen worden georganiseerd en van alles gebeurd. Een creatieve ontmoetingsplek, waar je ook een kopje koffie kunt drinken of kunt lunchen. Volgende keer even gaan kijken 🙂

 • Reply zomerslaap – PRCHTG 24 juli 2016 at 09:28

  […] je je vervelen de komende weken, verblijd Haarlem eens met een bezoekje, laat je verrassen door alles wat Den Bosch te bieden heeft, maak een […]

 • Reply thuis bij Femke – PRCHTG 7 februari 2018 at 19:13

  […] een goede kop koffie en een gezellig praatje. Mocht je haar niet thuis treffen, kijk dan eens bij Native, de kans is groot dat ze daar onder het genot van een heerlijke latte achter haar laptopje zit te […]

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën