thuis

een zoet kamertje

23 februari 2019

babykamer-2Een nieuwe baby betekent natuurlijk ook heel veel voorpret. Zo werd er in Fleurs nieuwe huis meteen een heerlijke plek gereserveerd en mocht de schilder er aan de slag met een lieve, maar toch ook stoere tint. Moeder en schoonmoeder worden al jaren ingezet als behanghulpjes en mochten ook deze klus klaren. Het eindresultaat is zoet, maar niet mierzoet. Een vintage bloemenprint, donkergrijs en caramelbruin met overal toefjes roze.

babykamer4babykamer1Soms is de inspiratie voor een nieuwe kamer heel gemakkelijk gevonden. De Wall Mural ‘Faded Passion’ van het Zweedse Sandberg heeft eigenlijk alles in zich om verliefd op te worden. De kleuren – de allernieuwste versie heeft een prachtige groene ondertoon – en de vervaagde print zorgen voor een vleugje romantiek, maar dan wel op een moderne manier die zich heerlijk laat mixen met andere prints en heel veel verschillende kleuren. De lamp zetten we op vtwonen al eens in de spotlights. Ook die komt uit Zweden – stiekem blijven die Scandinavische merken toch wel echt het allermooist he?! Het is een uit ecologische textiel handgemaakte lamp van Lampverket. Het wollen kleedje voor de commode komt gewoon uit Nederland en is van Maison Deux, ontworpen door Pia Weinberg. De letters zijn er met een soort 3D-effect in geweven. Accessoires, zoals het dekentje van Studio Feder en de aankleedkussenhoes van Garbo & Friends vonden we in de toffe webshop Good-Night-Shop waar je ook prachtige pyjama’s en slaapzakken kunt kopen.

Het behang werd ons geschonken door Sandberg. Maison Deux stuurde het fantastische vloerkleedje op (en zie je die blokken op de commode?) en Good-Night-Shop gaf ons het dekentje en de aankleedkussenhoes. Die baby is nu dus al hartstikke verwend!

5 Comments

 • Reply Kelly 23 februari 2019 at 13:08

  Wat boft die kleine meid met zo’n prachtig kamertje!

  • Reply PRCHTG 24 februari 2019 at 09:00

   Nou hè! Zou er zo zelf in gaan slapen! Liefs xx

 • Reply Leon 28 februari 2019 at 12:26

  Och wat ziet de babykamer er al top uit zeg. Ik vind de vintage look die het heeft echt geweldig. Het wandbehang is prachtig of beter gezegd prchtg. Het is ook mooi hoe die kapstok nog het enige is dat aan de muur hangt https://www.onlineparketshop.nl/

 • Reply Kinderkamerstylist 11 maart 2019 at 09:33

  Hi Fleur, wat een heerlijke sfeer! Fijne kleuren en printen bij elkaar!! Wat wordt het allemaal prachtig en wat een genot om weer een babykamer in te mogen richten 🙂

  • Reply PRCHTG 12 maart 2019 at 19:23

   Een groot compliment van jou Jolien! Superleuk om te lezen. En inderdaad: weer een feestje om dit nogmaals te mogen doen. Grappig ook om te ontdekken hoe een smaak in zes jaar kan veranderen, want maak nu echt wel andere keuzes merk ik. Liefs!

  Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën