thuis

dit durf jij ook: groen op de wand

18 mei 2017

vtwonen-flexa-blogii-grootIn de meivakantie werd er hard gewerkt. Zien klussen doet klussen zeiden wij al gekscherend tegen elkaar, want terwijl de aannemer de laatste klussen uit kwam voeren maakte de man van Jessica een – ruim drie meter tellend – werkblad. Uiteraard was het handiger geweest om éérst de wand te verven, maar achteraf kan ook prima, mits je natuurlijk de boel goed afdekt en afplakt.

vtwonen-flexa-blogii-4En daar begint de klus dan ook mee: het afplakken van naastliggende wanden en het plafond én het afdekken van eventuele meubels. Geloof ons, dit vinden wij ook echt het minst leuke! Maar het moet en je kunt het maar beter goed doen, want het scheelt je ongelofelijk veel werk.

vtwonen-flexa-blogii-3Meestal heb je nog wel een rol afplaktape in huis maar vaak is deze voor muurverfrollers veel te smal. Een ongeluk zit letterlijk in een klein hoekje en dus plakken wij ook bij deze klus een dubbele strook tape op de aangrenzende muren en het plafond. Een bredere rol kopen kan natuurlijk ook! Daarnaast pakken we het werkblad in met een groot stuk plastic (te koop bij iedere bouwmarkt) en leggen we op de grond oude kranten. Echt, gewoon doen, want als het klaar is wil je lekker gaan decoreren en niet met een emmer sop of erger nog, witte verf in de weer.

vtwonen-flexa-blogii-1vtwonen-flexa-blogii-2Bij zo’n donkere kleur als Lush Jade ontkom je er niet aan om de wand twee keer te verven. Dan wordt de kleur veel intenser en zie je geen strepen en aanzetten meer. Ook dat deden we braaf. Eigenlijk heb je stiekem alleen maar een beetje geduld nodig! Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Dolblij zijn wij met de keuze die wij dankzij de Flexa Visualizer App maakten. Hiermee hebben wij eerst de kleur live op onze muur bekeken voordat wij gingen verven. De kleur is perfect voor achter het beeldscherm, want deze is lekker rustig aan je ogen en lijkt wel gemaakt voor de okergele accessoires. De wand met prints, bordjes en foto’s geeft de werkplek een persoonlijke touch, wat wel zo fijn is als je er een hoop tijd doorbrengt.

vtwonen-flexa-blogii-5Deze kleurrijke blogpost kwam tot stand in samenwerking met Flexa. Wat ons betreft vormen wij een top duo, zo gingen we al met de kleur van het jaar ‘Denim Drift‘ aan de slag en verfden wij onlangs maar liefst drie oude kastjes in gave Flexa kleuren.

12 Comments

 • Reply Marielle 18 mei 2017 at 14:48

  Heel erg mooi de groene wand. Vooral in combi met de andere kleuren.

  • Reply PRCHTG 18 mei 2017 at 19:24

   Bedankt voor je lieve reactie! Wij zijn ook erg blij met het eindresultaat! x

 • Reply Annelies 18 mei 2017 at 20:03

  Heel gaaf!

 • Reply Thuis bij Daphne (Daphne Pappot) 18 mei 2017 at 20:09

  Het staat GEWELDIG! De kleur geeft geborgenheid en omarmt. Mooi…

 • Reply Jess 18 mei 2017 at 20:14

  Heeel moooi!!

 • Reply Gertrud 18 mei 2017 at 20:44

  Wauw, wauw en nog eens wauw… dat zegt alles of niet dan!!

 • Reply Gwendolyn 19 mei 2017 at 07:47

  Super gaaf weer!!!! Hier verfden wij vorige week nog een muurtje donker groen ook een kleur van flexa. Hier ook een goed team samen met flexa!!!! Maar dat donker groen brengt veel warmte mee hé en combineert super met onze lievelings kleuren roze en geel!!!!!!!

 • Reply Helen Fransen 19 mei 2017 at 09:05

  WoW wat mooi! Ik ben gek op donker groen. Misschien straks in ons nieuwe huis. Mag ik vragen hoe het bureau is gemaakt en heb je het hout ook nog een beschermlaag gegeven? Groetjes helen

 • Reply Ingrid 19 mei 2017 at 09:36

  Supermooi geworden !!
  Erg mooi geheel samen zo

 • Reply Hoeked 22 mei 2017 at 21:03

  Het is een plaatje geworden. Zo fijn een inspirerende werkplek, daar zillen weer veel mooie ideeen ontstaan!

 • Reply Gwen 26 mei 2017 at 14:33

  Willen jullie delen van welk merk het plankje is?

 • Reply een nieuwe kamer voor Danee – PRCHTG 17 december 2017 at 20:13

  […] In dit blog werkten we weer samen met Flexa. We hebben inmiddels een hele collectie blogs samen met dit verfmerk gemaakt. Herinner je je bijvoorbeeld Denim Drift nog? Of de verzameling bonte kastjes? En Jessica toverde haar werkkamer ook al eens Lush Jade. […]

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën