thuis

designverlichting

3 september 2020

Een heel belangrijk onderdeel van een fijn thuis, is het lichtplan. Waar zet je staande lampen neer? Waar plan je de lichtpunten in je plafond? Ga je aan de slag met ondersteunende spotjes? Kies je voor een dimmer? Bij de bouw schakelden wij hiervoor experts in die een perfect lichtplan voor ons opstelden. De invulling van welke lamp je dan waar plaatst, is gelukkig altijd nog zelf te bepalen. Ook in onze adviezen speelt design verlichting een grote rol. Het is een dure post tijdens een verbouwing of nieuwe styling van de woonkamer, maar wel eentje die mega bepalend is. We moeten altijd een beetje lachen, want in ongeveer driekwart van onze adviezen staat de wens in de aanvraag of vullen wij zelf in dat een lamp van Tonone perfect zal staan.

De Bolt vloerlamp met dubbele arm is zo’n lamp die ieder hoekje opfleurt. Verkrijgbaar in allerlei kleuren dus voor ieder huis een geschikt exemplaar te vinden. En zoals je ziet, doet iedere kleur ook wat anders. De roze frist op, de blauwe is wat stoerder en krachtiger. Soms is het spannend om voor een kleur te kiezen, maar neem van ons aan dat je er blij van wordt!

Een heel ander type designlamp is de FlowerPot van &Tradition. Met zijn glanzende uitstraling en bijzondere vormgeving een echte eyecatcher. Al in de Sixties ontworpen en nog steeds niet weg te denken uit een modern interieur. De wiskundige logica in de vorm (de onderste halve bol is precies de helft van de bovenste) en de manier waarop het licht speelt met die ronde afwerking en het materiaal maken dat je er naar blijft kijken. Ontworpen door Verner Panton die ook bekend is door zijn stoel vervaardigd uit één stuk. De FlowerPot valt hier natuurlijk lekker op voor de zwarte kast. Zo krijgt hij alle aandacht die hij verdient. We hebben hem ook weleens als drietal boven een eettafel geadviseerd. Zo gaaf om dan voor de okergele te kiezen en dan een grijze kleur op je wanden… We denken altijd graag met je mee voor de tofste oplossing. 

Bij MisterDesign, we schreven dit blog in samenwerking, kun je terecht voor een hele toffe selectie designverlichting. Modern, klassiek, gekleurd, sober: roept u maar! Neem vooral eens een kijkje of bezoek de prachtige winkel in Den Bosch. 

2 Comments

 • Reply Coralien 3 september 2020 at 17:24

  Te gaaf! Waarvan is de poster/lijst met lila bloemen?

 • Reply Kelly 3 september 2020 at 18:16

  Die Tonone staat hier ook nog op het verlanglijstje! Zo mooi!

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën