thuis

citroenbessencake

24 januari 2016

cake7Een weekend is niet compleet zonder taart en bloemen. Een cake met citroen en blauwe bessen toverden Lode en ik ditmaal op tafel. Met Griekse yoghurt en zonnebloemolie in plaats van boter (maar wel met heel veel suiker, dus het woord ‘gezond’ is niet van toepassing). Het recept sloegen we al vaak op, we gebruikten uiteindelijk de versie van Laura’s Bakery.

cake3cake2Heel makkelijk: een droog mixje, een nat beslagje en dat dan door elkaar en in de oven. Erna een citroensiroop erover en erin, glazuur erop en klaar! Smeuïg, friszuur, mierzoet en een vleugje romig. Voor herhaling vatbaar!

cake9cake5De amaryllis die eindelijk uit de bol verscheen, knakte om (topzwaar!) en mocht de Franse tulp, leeuwenbek en voorjaarstakken vergezellen in de vaas. Uit de bloesemtakken schieten af en toe hele lieve witte bloemetjes die de lente meteen in je huis toveren. Hebben jullie er stiekem ook al zo’n zin in?

cake1

3 Comments

 • Reply Stephanie 24 januari 2016 at 17:58

  Klinkt weer goed!! Hier ook Franse tulpen en kersenbloesem in de vaas, echt lente zo he!

 • Reply Manon 24 januari 2016 at 19:51

  Wat een fijne blog dit! De gouden combi taart en bloemen in prachtige plaatjes gevat. Genieten vind ik het!

 • Reply Kelly Visser 28 januari 2016 at 21:55

  Ik krijg zin in de lente door jullie mooie foto’s!

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën