thuis

blijmakende frambozenbrownies

16 mei 2015

frambozenbrownies4Buiten lijken de seizoenen een vergissing te maken – een miezerige herfstzaterdag middenin de lente – binnen maken we ons eigen feestje met een koraalrode pioenroos, versgezette cappuccino’s en hartjesvormige frambozenbrownies.

frambozenbrownies1frambozenbrownies3Een simpel tussendoorreceptje om een verplichte binnenblijfdag toch nog aangenaam te maken: twee repen pure chocolade (200 gram in totaal) met 60 gram boter, 90 gram bruine basterdsuiker en 60 milliliter slagroom in een pan smelten. In een beslagkom 35 gram patentbloem met 3 eieren door elkaar heen mixen en dan de chocosmurrie door dit eiermengsel kloppen. Het beslag is genoeg voor ongeveer 5 kleine taartvormpjes. Ik verdeelde nog bevroren frambozen over de vormpjes met beslag en bakte ze in ongeveer 40 minuten op 150 graden gaar.

frambozenbrownies2Hopelijk hebben jullie ook een manier gevonden om de regen te negeren, anders snel een ritje naar de supermarkt inplannen voor alle benodigdheden hoor: het zijn échte blijmakers!

3 Comments

 • Reply Vicky - Stijl Habitat 16 mei 2015 at 15:13

  Het ziet er heerlijk uit, goed idee om vandaag iets te gaan bakken!

 • Reply By Marloes Thuis 16 mei 2015 at 15:50

  Oh, oh, oh… dit is niet zo goed voor mijn lijn maar het klinkt oh zo heerlijk 🙂

 • Reply Gertrud 17 mei 2015 at 18:22

  Goed idee, ziet er ook heerlijk uit. En wat een prchtg mokje heb je daar voor je vorkjes.

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën