thuis

blauwe wolk

24 oktober 2015

kraamweek3Wat was ik optimistisch met mijn aftelblog! Wist ik veel dat ik door moest gaan tot 41+1! Maar zoals alle clichés altijd waar blijken te zijn, zelfs die allerlaatste enorm zware week ben ik alweer lang en breed vergeten. En de inmiddels uit-de-buik-baby is niet meer weg te denken uit ons leven. Waar ik eerst mijn twijfels had of ik nog wel de liefde in me had om van een tweede kindje te kunnen houden, is daar nu de bevestiging voor in de plaats gekomen: ja. Vanaf het eerste moment was Goof mijn allerliefste baby (wow, ik ben nu moeder van een allerliefste peuter én een allerliefste baby).

kraamweek2Een droombevalling (van het eerste krampje ‘dit zal wel weer niks zijn’ tot het zelf aanpakken van Goof duurde het geheel ruim anderhalf uur) – helaas wel in het ziekenhuis omdat meneer het nodig vond om in het vruchtwater te poepen – met daarop volgend een ultiem relaxte en gelukkige kraamtijd. Echt zoals ik het hoopte. Met een kraamhulp die naast het schrobben van de badkamer, het dagelijks verschonen van ons bed, het strak opvouwen van mijn was en het verzorgen van thee met fruithapjes zorgde voor veel ‘bloot-op-bloot-knuffelsessies’, babymassages en superpraktische tips en adviezen. Stijn was er de hele week voor Lode en ik kon me vol overgave storten op onze nieuwste aanwinst. Wennen aan zijn geluidjes, genieten van zijn slapende snoetje, honderdmiljoen kusjes planten op zijn ultiem zachte wangen. Ook trotse broer Lode wil het liefst de hele dag ‘de baby’ aaien en handjes geven.

kraamweek1Zoetsappiger kan bijna niet, maar mijn wolk was ditmaal echt knalblauw. Geen kloof, wal of hechting die hem ook maar ietsje grijzer kon maken. Ik durfde veel meer op mijn eigen gevoel te vertrouwen, heb alles al eens meegemaakt en weet dat krampjes weg zullen ebben en dat de gebroken nachten ooit overgaan. Hartverwarmende berichtjes en reacties op Instagram, belangstellende telefoontjes en appjes, een bos bloemen om gelukkig van te worden, een nieuwe lamp (‘baargoud’ van m’n liefste omdat hij zo trots op ons is) en vooral de inhoud van de brievenbus is iedere dag een waar feestje: van zelfgehaakte walvissen tot lakentjes en van kaarten met de allerfijnste wensen tot kunstwerkjes van de buurkindjes met hun mooiste stickers erop geplakt. Genieten!

10 Comments

 • Reply Yolanda 24 oktober 2015 at 14:09

  Wat heerlijk om te lezen! Van harte gefeliciteerd met de komst van Goof in jullie leven

 • Reply Stephanie 24 oktober 2015 at 14:50

  Oh wat heerlijk om zo stapelverliefd en dolgelukkig te zijn! Heel veel liefs, dikke knuffels en geluk voor jullie! X

 • Reply adele 24 oktober 2015 at 15:56

  Mooie beleving mooi geschreven geluk liefde samen zijn

 • Reply Judith 24 oktober 2015 at 18:33

  Wat een heerlijk verhaal Fleur!! Wst lekker die knalblauwe wolk. De tweede is echt zoveel makkelijker in de kraamtijd dan de eerste, is ook mijn ervaring!! Geniet nog lekker van je verlof!! Xx

 • Reply Stella 24 oktober 2015 at 19:41

  Fijn om te lezen!
  Genieten met een grote (zachte) G dus 🙂 Fantastisch!

  Liefs
  Stella

 • Reply Anchelina 24 oktober 2015 at 21:06

  Gefeliciteerd! Wat een geluk!

 • Reply Karlijn 24 oktober 2015 at 23:45

  Wat een fijne post lieve Fleur…. Je hebt een prachtig gezin bofferd! Zo fijn dat we er van mee mogen genieten met je mooie teksten en mooie plaatjes!

 • Reply Manon 25 oktober 2015 at 18:28

  Geniet er nog maar heel lang van die wolk!!! Xx

 • Reply Judith 26 oktober 2015 at 09:12

  Wauw, wat heerlijk dat je dit zo beleeft! Het klinkt dus als dubbelop genieten en dubbelop zoveel liefde. Die laatste foto van Lode spreekt boekdelen. Veel geluk voor je prachtige gezin! X, Judith

 • Reply Judith 30 oktober 2015 at 13:00

  Wat een heerlijk vrolijk verhaal! Ik hoop dat je minstens 60 jaar op deze wolk mag blijven! Ik gun het je in elk geval 🙂
  Ook weer prachtige foto’s! XX

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën