thuis

bijna vakantie

17 december 2015

Rood en roze 2 - staandWe zijn er aan toe: de kerstvakantie, en dan met name de kinderen. Twee weken niet om zeven uur hun bed uit, naar school, de bijbehorende huiswerkbegeleiding en op tijd naar bed. Ik snap dat wel! Stiekem heb ik er ook best een beetje behoefte aan. Even niet iedereen achter zijn vodden aan zitten om op tijd te zijn, struikelen over schooltassen, stipt om kwart over acht op het schoolplein staan. Nee, veertien dagen luieren, lekker eten, filmpjes kijken, eindeloos lezen en/of plaatjes kijken (de van Sinterklaas gekregen boeken liggen al klaar), lange wandelingen maken – deze afsluiten met warme choco mét slagroom – en samen zijn met hen die ons lief zijn.

Rudolph - staandVoordat het zover is heeft Danee vanavond het jaarlijkse kerstdiner op school, haar glitter-outfit zocht zij vanochtend al met de grootste zorg bij elkaar. Iedereen maakt een aantal hapjes en dus maakte ze een prachtig getekend boodschappenlijstje met daarop druiven – aardbeien – m&m’s en marshmallows. Op een paar ontbrekende onderdelen alle ingrediënten voor de smeltende sneeuwpop koeken en fruit-kerstmannetjes die we vorig jaar maakte. Echter bleken de aardbeien echt vreselijk duur te zijn en beschikt onze Albert Heijn niet over de ‘ordinaire’ roze én witte marshmallows die we zochten. Tijd voor plan B: de Rudolph cakejes! Zijn ze niet tof geworden? En terwijl Danee met haar klas alle rendiertjes verorbert vergrijp ik me nog maar eens aan deze overheerlijke fondant sterretjes van de Hema…vooral de witte zijn niet te versmaden. In het nieuwe jaar gaan we wel weer wat extra bewegen! Of niet!

rood en roze - staand

5 Comments

 • Reply Vicky - Stijl Habitat 17 december 2015 at 18:45

  Dat klinkt als een heerlijke vakantie in het vooruitzicht, mijn vakantie wordt hopelijk hetzelfde: de relaxstand gaat aan! Fijne dagen!

 • Reply Stephanie 17 december 2015 at 19:42

  Oh ik ben er ook zó aan toe, heerlijk he uitzien naar lekker luieren! En wat een fijne plaatjes weer <3

 • Reply Ingrid 17 december 2015 at 20:43

  Mooie plaatjes weer!!

 • Reply Gertrud 18 december 2015 at 11:09

  Voor een plan B vind ik de Rudolphjes er super uitzien! Nog 2 uurtjes en dan VAKANTIE. Wordt hier ook met open armen ontvangen! Genieten maar!

 • Reply Lizet 22 december 2015 at 22:30

  Wat onwijs leuk die Rudolph cakejes! En heerlijk de vakantie! Ik werk ook nog bij de Bso, dus heb ook even kindjes deze twee weken 😉 haha! Kan me voorstellen dat je zo’n vakantie samen ook wel erg gezellig vind!

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën