thuis

berlijn #1

13 mei 2015

Berlijn - staand 8Berlijn is fijn, dat rijmt en dat is niet voor niks, Berlijn is namelijk écht fijn. Een perfecte stad om een paar dagen met kinderen rond te hobbelen. We besluiten er vrij last-minute met de mannen naar toe te gaan. Ons hostel, low-budget én netjes, ligt gunstig gelegen in het onderste puntje van Prenzlauer Berg en dus ook op loopafstand van Mitte. Bij aankomst parkeren we de auto voor vier dagen in de dichtsbijzijnde parkeergarage – achteraf betalen wij hier negentien hele euro’s voor – en wandelen meteen Prenzlauer Berg in. Op ons lijstje staan wat fijne boekwinkels, waarvan we er meteen eentje kunnen afstrepen, namelijk Bildband. Een hele fijne winkel met voornamelijk boeken over fotografie.

Er zijn zo verschrikkelijk veel fijne winkels, dat het onmogelijk is ze allemaal bij naam te noemen, dus noemen we wat straatnamen, dan vind je de toffe shops vanzelf. Prenzlauer Berg: Kastanienallee, Kollwitzstrasse (op zaterdag is hier altijd een toffe markt), Raumerstrasse. Mocht je specifieke tips willen, schroom niet om een mailtje te sturen.

Berlijn - staand 7Berlijn - liggend 15Wij reizen met twee pubers dus er worden veel skate- en sneakerwinkels aangedaan. Bij Titus (aan de voet van de Fernsehturm, in Mitte) vind je een heuse indoor skatebaan en kijk je werkelijk je ogen uit, zoveel skateboards. Vlakbij, op de Alte Schönhauser Strasse vind je ook een hoop fijne winkels, waaronder die van Vans, een ‘vintage de kilo’ winkel en een fijne design winkel genaamd Schönhauser design (net als twee jaar geleden kochten we hier een toffe poster van de Fernsehturm). Genieten van een kop koffie met een broodje kun je bij Zeit für Brot, en de kinderen kunnen dan even lekker spelen in de speeltuin er tegenover. Onderweg duiken we uiteraard nog even met zijn vieren zo’n fotocabine in, die met twee uitgeschoten knullen opeens een stuk kleiner voelt!

Berlijn - liggend 1Berlijn - liggend 10In Bikini Berlin – tegen de dierentuin aan – vinden we nog een Vans winkel en meerdere prachtige designwinkels (niks gekocht, echt waar!). In één kan je een hapje eten en genieten van live muziek, zo gezellig. Wij gaan voor de curryworst mit pommes – gewoon bij zo’n tentje op straat – en dat smaakt prima als je al veel gelopen hebt!

Berlijn - staand 1We brengen ook nog een bezoek aan het Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart, met een prachtige vast collectie, waaronder veel werk van Andy Warhol en op dit moment een installatie van Michael Beutler, genaamd Moby Dick en ‘And away with the minutes’, een interactieve (lees: een hoop knopjes om in te drukken) tentoonstelling van Dieter Roth. De museumwinkel is tot het plafond gevuld met de meest mooie boeken.

Berlijn - liggend 3Berlijn - staand 6Verder geldt vooral: kijk om je heen, vergeet niet omhoog te kijken. Er is zoveel moois te zien: oude gebouwen, prachtige bomen, heel veel unieke mensen. Echt, er zijn is al een feestje op zich!!!

Berlijn - staand 4 Berlijn - liggend 6

10 Comments

 • Reply Ingrid 13 mei 2015 at 20:25

  prachtige foto !!!

 • Reply Ingrid 13 mei 2015 at 20:25

  prachtige foto ‘s!!

 • Reply Elisa van Kostelijkleven 14 mei 2015 at 10:05

  Oh wouw, nu wil ik zeker nog keer naar Berlijn!

  • Reply PRCHTG 18 mei 2015 at 20:45

   Doen hoor!!! Dit was onze tweede keer en ik vond het nu nog fijner!

 • Reply Karlijn 14 mei 2015 at 12:40

  Oh Berlijn is inderdaad fijn. Ik was er precies een jaar geleden met school en we hadden toen echt heerlijk weer! Voor een volgende keer is het Joods Museum echt een aanrader. Wel iets waar je even de tijd voor moet nemen en zeker niet iets wat je ‘even’ doet, maar mocht het je interesseren dan is het het echt waard. X

  • Reply PRCHTG 18 mei 2015 at 20:45

   Bedankt voor de tip! De boys hebben niet zo’n lange adem qua musea…maar we zetten hem op de lijst voor een volgend bezoek, dat er zeker gaat komen. Hoe gaat het met jou Karlijn?

 • Reply Henk 16 mei 2015 at 13:58

  Leuk blog!
  precies 14 jaar geleden voor het laatst Berlijn bezocht.
  Het begint te kriebelen!

  • Reply PRCHTG 18 mei 2015 at 20:43

   Ja, dat snap ik! Gaan we een keer een weekend met z’n vieren…Judith kan vast wel uitzoeken of er nog een leuke band optreedt ergens!

 • Reply Dita 31 mei 2015 at 08:53

  Net jullie blog ontdekt. Wat een leuke! Ik ga jullie zeker volgen

 • Reply Dita 31 mei 2015 at 08:53

  Oh ja, en Berlijn is geweldig!! 2 jaar geleden voor het eerst geweest en verliefd geworden op die stad 🙂

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën