thuis

aftellen

4 september 2015

aftellen6Het bed staat al op klossen, de laatste noodzakelijke items worden online gescoord, de buik zakt langzaamaan naar beneden en de dromen ‘s nachts worden levendiger en intenser. Nog een week of 3 (of 5 als hij nog op zijn gemak zit) en dan zijn we met zijn vieren.

aftellen7aftellen8De vluchttas staat nu bovenaan het lijstje (iemand nog onmisbare tips?), maar het plan is om weer thuis te gaan bevallen. Hoe zal dit jongetje zich melden? Net zoals zijn broer braaf op de geplande dag? Zal hij ook zo’n haast hebben of neemt hij rustig zijn tijd? Wat zal het weer wennen zijn. Gebroken nachten, zo’n breekbaar en teer ventje met wiebelhoofdje… Hoe zal Lode reageren en zal hij door de nachtvoedingen en -verschoningen heen slapen?

aftellen1Die antwoorden komen vanzelf. Voor nu probeer ik heel bewust van alle elleboogstoten en uitpuilende kontjes in mijn buik te genieten. Lode boft met zijn opa en oma’s die hem komen ‘luchten’ (best saai, zo’n moeder die niet eens kan meerennen met de loopfiets) en intussen is iedere knuffel van hem extra waardevol en emotioneel: de laatste weken dat hij onze exclusieve aandacht heeft.

aftellen5De schattige washand (‘baby shower glove‘) op de bovenste foto won de Baby Innovation Award en zorgt voor grip als je met je baby gaat douchen. 

10 Comments

 • Reply Stephanie 4 september 2015 at 22:29

  Mooi beschreven! Geniet 🙂

 • Reply Sonja 4 september 2015 at 23:40

  Prachtige foto’s! Succes met de laatste loodjes

 • Reply Renske 5 september 2015 at 08:54

  Wat een spannende tijd voor jullie! Fijn dat je de praktische zaken klaar hebt nu.
  Geniet nog even van de ‘rust’! En inderdaad; we boffen met de opa’s en de oma’s❤️

 • Reply Iris Vank 5 september 2015 at 09:11

  Mooi beschreven Fleur! Ben zo benieuwd hoe ik me over een paar weken voel.. En de washand staat op mijn lijstje, dank voor de tip!

 • Reply Pauline 5 september 2015 at 20:23

  Super spannend zo de laatste weekjes! En wat een fijne spulletjes heb je bij elkaar verzameld voor je tweede zoontje. Mijn tip is lippenbalsem voor in de vluchttas/in je nachtkastje! Ik had ‘m wel.. niet gebruikt en achteraf spijt.
  Succes nog eventjes Fleur!

 • Reply Mireille 8 september 2015 at 18:52

  Mooi! Spannende tijd. Straks kan je je waarschijnlijk niet meer voorstellen dat ie er ooit niet is geweest. Heel veel succes met de laatste loodjes, nog eventjes!

 • Reply eefje 9 september 2015 at 21:30

  Heel spannend weer deze laatste weekjes, fijn nog even alle tijd voor Lode. En straks smelten om hem als grote broer te zien. Rava roept de gehele dag door: ‘ Oooh, zussie’. En dan voel ik me zó dankbaar dat ze een zusje heeft gekregen. Echt heel bijzonder! Zet ‘m op!

 • Reply Suzanne 17 november 2015 at 16:34

  Wat een mooie spulletjes allemaal! Ik ben echt verliefd op het blauwe wieg/ledikant dekentje!!! Mag ik vragen waar het van is?
  Dit is alweer een tijdje geleden zie ik en inmiddels ben je een prachtige zoon rijker. Nog gefeliciteerd!! Hoop dat jullie lekker genieten met jullie vieren.

  • Reply PRCHTG 17 november 2015 at 16:58

   Hee Suzanne, thanks voor je reactie! De deken is er eentje van Klippan, een ‘brushed cotton’ wiegdeken met de naam ‘Little Bear’. En dankjewel voor je felicitaties!

 • Reply Een babykamer met het Cross behang 9 juni 2016 at 18:34

  […] Op dit blog vind je ook nog meer foto’s van de babykamer, kijk bijv. hier maar of hier. […]

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën