thuis

39+6? 40+0? …

24 september 2015

appelkoek2De diepvries is ontdooid en gesopt, de bodemplaat van de combimagnetron geschrobd, de gootsteen ontkalkt, de wasjes in de wasmachine worden steeds kleiner (‘nog even alles wegwerken, want de kraamhulp zou toch denken..’) en de oven draait op volle toeren: havermoutkoek met appel en peer (vrij vertaald recept Uit Paulines Keuken) laat momenteel het huis naar de herfst ruiken.

dahlia2dahlia3Uit de tuin van mijn ouders komen nog wat prachtige bloemen om mijn uitzicht op te fleuren. Je wil niet gaan wachten, maar die uitgerekende datum is toch een soort magische grens. Het is aantrekkelijk om iedere kramp (en die heb ik veel de laatste week) als wee te verwelkomen, ieder toiletbezoek te bedenken dat er weleens vliezen zouden kunnen gaan breken en iedere nacht voor het slapen gaan de spanning te voelen ‘misschien begint het vannacht wel!’. Het kind komt toch pas echt wanneer hij er zelf klaar voor is. Hopelijk is hij dat vandaag. Of morgen.

dahlia1Het gehaakte aapje aan de bijtring was een ‘probeersel’ van lieve Kelly (kan hij nóg mooier dan?). En de kaart met bemoedigende woorden van Jessica kwam als geroepen. Dan nog maar een keer mijn nagels opnieuw lakken (chloor en schuurmiddel zijn weinig bevorderend).

appelkoek

9 Comments

 • Reply anouk 24 september 2015 at 16:47

  Succes! Met de nagels t schrobben t bakken mr bovenal met wachten 😉

  • Reply PRCHTG 24 september 2015 at 20:07

   Thanks! Wachten probeer ik te vermijden… Maar ben zo ongeduldig joh!

 • Reply Lize 24 september 2015 at 17:00

  Alles is zó herkenbaar! Vooral elk krampje en harde buik denken ‘Yes! Zou dit het begin zijn?!’ En al die oefenweeen die altijd beginnen als je wil gaan slapen om vervolgens in slaap te vallen en s ochtends heel teleurgesteld te zijn. Annoying! Met Noah werd het 40+5 (en ik maar denken dat ik de 39 niet zou halen). Dus die laatste twee weken waren L A N G ! Dus heeeeel veel succes voor jou, die laatste loodjes… Pfff! Maar het is het wachten meer dan waard en hopelijk valt voor jou de tweede keer bevallen ook mee!

  • Reply PRCHTG 24 september 2015 at 20:09

   Oh no! Overtijd gaan heb ik echt geen zin in! Was je met Naomi ook te laat? Ik ben nog niet teleurgesteld als het niet doorzet.. maar word wel met de minuut nieuwsgieriger wie er nou in mijn buik woont. Het kan in ieder geval nooit echt heel lang meer gaan duren. Al zijn de dagen nu natuurlijk veeeel langer dan normaal. Nou, hopelijk snel een leuk berichtje!

 • Reply Isabelle 25 september 2015 at 00:52

  Nog eventjes!! Hou vol! Vergeet al die vreselijke clichés! Morgen is het zo ver! Of over morgen of de dag er na of de dag er na en dan is Merle ook jarig. Of het duurt nog langer ☺️!!

 • Reply Stella 26 september 2015 at 20:39

  Mooie blog, ik moet nog 5 weekjes (eerste kindje). Je bent een mooi voorbeeld zo voor mij.
  Volgens mij is dat ook de beste remedie: drukte, dingen doen…en dan afleiding hebben en dan gaat het wachten veel sneller.

  Succes met de afleiding 🙂
  En veel zet ‘m op’s als het zover is! Liefs Stella

  • Reply PRCHTG 27 september 2015 at 17:07

   Thanks voor je lieve berichtje! Een tweede zwangerschap is zo anders joh! Bij de eerste durfde ik amper te gaan slapen de laatste weken haha! Nu hoop ik steeds op een relaxte nacht… En stiekem ook weer niet, want ben er nu wel écht klaar voor (en mee). Wat spannend voor jullie! En wat een heerlijke tijd ga je tegemoet met zo’n minikindje. Alvast heel veel plezier en liefde en gezondheid. Liefs X

 • Reply Kelly 30 september 2015 at 14:25

  Wat wordt je geduld op de proef gesteld lieve Fleur… Hopelijk laat de kleine man zich snel bewonderen! En wat leuk dat het aapje een plekje heeft gekregen op jullie prachtige blog! Dikke kus

 • Reply ojee, twee! – PRCHTG 3 oktober 2017 at 16:15

  […] zijn zachte wangen en zijn hoogblonde piekharen, is vandaag twee jaar geworden. Ik zie mezelf nog zitten wachten, ruim over tijd, met inmiddels een joekel van een buik. Hij zou een septemberbaby worden, maar […]

 • Leave a Reply

  over ons

  Bij ons is de rode draad roze, inmiddels al vijf jaar! Elkaar ‘ontdekt’ op Instagram en onze krachten gebundeld in een blog met de naam PRCHTG.

  Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees hier meer.

  blogger voor

  Meest recente berichten

  Categorieën